tisdag 18 december 2012

Bilbarn

Vi har köpt rätt mycket inför bebisankomsten i maj, men har kvar både vagn och bilbarnstol. Vi ska köpa en adapter till bilen som man kan klicka i bilbarnstolen i. Då kan man bara bära med sig stolen direkt ut från bilen om det är så att bebis sover. Det känns väl bara bra med det va, ingen som har någon negativ erfarenhet av dessa? Ibland tänker man ju inte på allt..

Vi har 2 st bilar, en liten Ford Ka och en Ford Kombi. (Jag vet inte varför vi är Fordmänniskor det bara blev så sist vi bytte bil.) Jag får inte köra vår lilla bil, för papi tycker inte den är tillräckligt trafiksäker om det skulle hända något. Och det har han ju rätt i såklart!

Och det här med trafiksäkerhet får man ju tänka på ännu mer när bebis kommer till världen. Vi kommer att ha bilbarnstolen i kombin. "Problemet" är att det är airbag på passagerarsätet där framme, så den måste vi ju koppla ur för att kunna ha bebis i framsätet. För visst har man väl bebis där framme? Det blir ju jättekonstigt att köra själv med bebis och ha honom i baksätet. Hur gör ni?

3 kommentarer:

 1. Jag kommer ha bebisen i framsätet eftersom jag är själv och tycker det känns som man har mer koll då. Airbagen är urkopplad så nu är det bara bebisen som fattas ;)

  SvaraRadera
 2. jag tycker absolut att bebis borde sitta där bak. Risken är att om man har bebis bredvid sig tittar man mer på bebis än på vägen. Tänk er själva, ett litet knyst från bebis och ögonen går direkt till honom/henne, inte alls bra mitt i rusningstrafik etc... Vi har alltid haft sonen i baksätet och det har gått hur bra som helst, även vänner har bra erfarenhet av det. Vill man så finns det speglar man kan sätta in i bilen så man ändå kan ha koll på bebis genom dem. Värt att tänka på kanske? :)

  SvaraRadera
 3. Vi har en liten bil där passagerarsätet där fram också har air bag. Vi kommer låta vår lilla sitta där bak. Ska man åka längre rutter kommer vi väl för det mesta åka tillsammans och då kan ju den ena sitta där bak tillsammans med bebisen. Men vad jag har förstått så sover de flesta bebisar gott i bilen så fort den börjar puttra så oftast behöver man inte oroa sig. Blir det panik får man väl helt enkelt stanna bilen och gå bak.

  Det kostar en bra slant att koppla ur airbagen också så det kan man ju fundera på om det är värt det :)

  SvaraRadera