torsdag 15 november 2012

V 17

Nu går det undan, idag går vi in i v 17. Jag har varit gravid i hela 16 veckor! Bebis har funnits i 3 månader. Nu är bebis ungefär lika stor om en avokado. Jag har lite hatkärlek till avokados, eller advokatos, men till bebis är det bara kärlek i överflöd! Hoppas bebis känner det. Att mina tankar telepateras via ryggraden, ner till rumpen, in i kakan, genom navelsträngen och så till bebis hjärta. Tror ni inte det? :)

Utvärdering av graviditeten så här långt:
I början av graviditeten kände jag inga som helst symptom förutom lite ömma bröst ibland. Var lite orolig. De här småsymptomen har fortsatt men jag är mest glad för att jag har mått så bra, som vanligt fast lite lyckligare.
Den senaste veckan har jag (mest papi hihi) märkt av lite humörsvängningar. Har molvärk till och från. Blir nästan aldrig mätt. Kissar mer och mer.

Förhoppningar inför kommande veckor:
Vill känna den där lilla sprattlande fisken i magen. Nu nu nu! Men får nog acceptera att det kan ta några veckor till.. När kände ni bebis för försa gången?

Viktuppgång:
5 kg sedan start. And up we go!

V 5. Smal och fin i håret

V 10. Lite goare om både mage, tuttar och armar.

V 17. Stor skillnad ser jag nu på bilderna! No turning back now!
Men jag är lika lycklig som jag är blek, hihi!

4 kommentarer:

 1. Jag kände honom v. 16 första gången men var då lite osäker på att det verkligen var han :) En anledning till att jag kände honom så tidigt kan vara att moderkakan ligger bra till vilket konstaterades på ultraljudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, lykost dig. Jag undrar hur min livmoder ligger, om jag hinner känna något innan UL:)

   Radera
 2. kände första gången i vecka 15, antar att det var så tidigt för att det är två och har lite mindre utrymme därinne. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tidigt, så mysigt! Visste du om att det var tvillingar då?

   Radera