måndag 29 oktober 2012

Begagnade barnmöbler

Vi har dividerat fram och tillbaka om vi ska köpa barnsaker nytt eller begagnat. Vagn kommer vi att köpa begagnat eftersom det är väldigt dyrt nytt och kommer ut jättemånga på Blocket som bara är 1-2 år gamla. Det gäller bara att kolla kvalitén på dem! Vi kommer förmodligen att köpa en Emmaljunga, Brio eller Kronan som har bra rykte när det gäller hållbarhet.

Möbler har vi varit tveksamma till. Om det bara är bra skick är det ju jättebra om man kan köpa det begagnat. Som spjälsäng t.ex. Om själva stommen är i bra skick så tycker jag det är klart att man kan köpa det. Madrasser och så däremot är jag inte lika säker på. Det känns frächast att köpa nytt.

Sen i vissa fall så är det ju knappt någon skillnad i pris att köpa gammalt eller nytt. Då kan man ju lika gärna köpa det nytt.

Vi har hittat en annons på Blocket om en spjälsäng och ett skötbord frå IKEA, modellen Gulliver. Jag ska åka och kolla på dom idag och hoppas att de är fina. I så fall köper vi dom och kompletterar med madrass+sängkläder på IKEA när vi ska dit på onsdag. Sängen var från 2010 och har använts av ett barn. Skötbordet var lite äldre.
Bottnen kan ändras till 2 lägen och ena spjälsidan kan tas bort tills då barnet blir lite större.

Hur tänker ni om detta?

3 kommentarer:

  1. Det rekommenderas att man köper ny madrass då gamla kan öka risken för plötslig spädbarnsdöd. Annars tycker jag det är bra att köpa begagnat, man kan fynda otroligt fina saker :)

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Ett litet tips om fina träleksaker och färgglada barnmöbler http://www.woodygoody.se :-)

    SvaraRadera