onsdag 19 juni 2013

Utvecklingssprång

Förra veckan var Emilio väldigt gnällig. Mest märkte vi av det en dag då han var smågnällig hela tiden, förutom när han åt (vilket var många gånger den dagen!). Men de andra dagarna märktes med skillnad, och våra rutiner fungerade inte längre. Man kände sig som förälder på nytt! Men så kom jag över lite texter om barns utvecklingssprång. De har 7 st, och det första är runt 5-6 veckor. Allt jag läste stämde in på pricken på Emilio, så jag hoppades att det var det. Alltid skönt att ha något att "skylla" på ju, visst? Utvecklingssprången ska följas av en lugnare period, då barnet laddar inför nästa utveckling. Och sedan igår har jag faktiskt tyckt att Emilio verkar lite lugnare och lite gladare än vanligt:)

Jag har reserverat en bok på bibblan som just handlar om detta, men ni som är intresserade kan även läsa mer här.

Utvecklingssprången kommer runt 5,8,12, 17, 26, 36 och 44 veckor.
Så här kände vi oss förra veckan!

3 kommentarer:

 1. Min Neo har äntligen kommit ur första språnget. Han är 3 veckor idag men eftersom han är överburen med 2 veckor lägger man till dom när det gäller utvecklingssprång. Kändes mkt bättre när man förstod vad som var på g =)

  SvaraRadera
 2. Appen Wonder weeks är toppen och beskriver faserna väldigt bra och smidigt att ha i mobil eller surfplatta. :) Dock tycker jag det är svårt att veta om jag ska räkna honom efter bf eller faktiskt födelsedatum. Enligt appen ska jag räkna efter bf och då är han ju 3 veckor yngre, men jag tycker att hans agerande och färdigheter mer passar in om jag räknar efter faktiskt födelsedatum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns någon bok som beskriver alla utvecklingssprång och där står det att man räknar från bf. Så min bebis som låg 2 veckor extra i magen följer alltså faserna för en 5 veckors bebis (fast han är 3 veckor). Och det stämde in väldigt bra denna gång :)

   Radera