fredag 2 augusti 2013

Apelsiner och taxöron

Månaderna efter graviditeten är nog för de flesta inte förknippat med i'msexyandiknowit känsla. Man känner sig lite småfet, gropar och klumpar har dykt upp på oanade stället, håret trillar av och tuttarna hänger. Vad göra? Jo, man får väl sakta men säkert börja göra något åt det, eller bara gilla läget. Men alltså amningsbehåar, jag är så trött på dom. När jag tänker efter så avskyr jag dom. Det är ju NU brösten är som störst och behöver mest stöd, varför finns det då inga bra behåar till detta? Man kan ju lika gärna gå utan. 

Jag ska kanske erkänna att jag inte testat ALLA modeller. Inte jättemånga faktiskt. Men 4 stycken har jag, och dom är inte bra. Eftersom det inte är några byglar så håller det inte upp. Eller jag har faktiskt en från Lindex som håller upp bra men där i kan tuttarna röra sig fritt så man kan dyka upp med både 3 och 4 bröst. Och jag är inte stolt över det men sanningen är att jag både är för lat och snål för att beställa behåar från nätet, det finns ju massa sidor.. Men kanske ändå hade varit värt det i och för sig.

Idag gjorde jag ett försök att gå från taxöra till apelsin. Jag tog en vanlig hederlig bygelbehå med avtagbara axelband! Osmidigt att amma i, men vilken känsla...:)
Du, gör nåt åt den där utväxten istället- my god!

10 kommentarer:

 1. Jag vet det är astrist med amningsbh. Plus att (i alla fall mina) tuttarna verkar ha olika storlek varje dag. Har fem amningsbhar och ibland passar en bäst och ibland en annan. För mig har det funkat bäst med amningsbh och amningslinne. Då blir det lite extra stöd. Så det kan jag rekommendera. Har tre amningslinnen från hm och Lindex. Två svarta och ett vitt. Har nästan haft dem varje dag sen A föddes så jag är väldigt trött på dem nu.

  lindatunstrom.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja samma här! Jag visste inte att Lindex hade amningslinnen också, det ska jag kolla. Har bara från HM men använder oftast bara mina vanliga som jag drar ner..:)

   Radera
 2. Anledningen till att det inte är dtöd och bågar i amningsbhar är att det blir ett tryck mot bröstet, vilket lätt täpper till mjölkgångarns och orsakar mjölkstockning. Jag hade med vanliga bhar ibland i början, men gick över till enbart amningsbh illa kvickt. Fick stockningen från helvetet, och det vill du INTE vara med om! Stå ut med amningsvänliga och använf dom ett kort tag även rfter att du slutat amma, tills brösten "lakats ur" ordentligt. Tips bara, men det är för både din och gossens skull!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag vet, det är ju så dumt! Det är såklart viktigast att man inte får mjölkstockning, men ibland blir man bara så trött på dom:)Tack för tipset!

   Radera
 3. Köp på Glammom.se dom har jättefina med stöd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört de från andra också, ska nog ta och kolla in sidan:)

   Radera
 4. Jag har precis som dig lite större byst och har letat med ljus och lykta efter en amnings-bh som sitter bra. Och jag har hittat en! Abecita Mama heter den, verkligen superbra och snygg!
  Tack för en superblogg (har följt den varje dag sen jag blev gravid)! Nu är min lilla dotter 7 veckor:)

  Hälsningar Josefine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vart har du hittat den? Eller jag googlar nog också förresten hihi:) Tack för tipset och grattis till lilla dottern:)! Kram

   Radera
 5. Butiken Change har grymma bh-ar med bygel. De hjälper dig att prova ut så du får rätt, det är ingen fara alls för mjölkstockning med bygel så länge den passar din kropp. Jag älskar min, den är underbar!!

  SvaraRadera