tisdag 9 april 2013

Skrämmande eller spännande?

Detta är min sista jobbvecka. Det är så blandade känslor! Jag hade ju egentligen velat följa klassen terminen ut, man vill ju fortsätta det man påbörjat. Sen kommer jag att sakna eleverna och kollegorna massa. Samtidigt vet jag egentligen inte hur länge till jag hade orkat jobba. Jag har märkt av dessa dagar att jag blir trött i både kropp och huvud snabbare än innan. Och det tar nog ett tag innan man kan släppa jobbet. Jag brukar liksom drömma om jobbgrejer flera gånger i veckan, det finns alltid i bakhuvudet!

Det känns lite som att "det nya livet" börjar på måndag. Fast det är inte det vanliga nyalivetsnacket med att gå ner i vikt eller ändra vanor, utan ett liv som förälder. Och det är lite skrämmande. Från och med måndag kommer jag att gå hemma och vänta på att bli förälder. Det pirrar lite i magen när jag tänker på det, det är så nära nu! Snart är vi inte själva längre, jag och papi. Snart har vi ÄNTLIGEN en liten bebis att dela våra liv med. Undrar hur mycket livet kommer att förändras? Undrar hur mycket vi kommer att förändras?

Att jag snart kommer att gå hemma och vänta, och längta, gör allt ännu mer verkligt. Vi har ju BF den 4 maj men jag är rätt säker på att jag kommer gå över tiden. Men senast den 18 maj kommer bebis. Så jag kommer att gå hemma i max en månad. Och det är ju faktiskt inte så länge om man tänker efter hur länge jag varit gravid.

Det är alltså både skrämmande och spännande, att sluta jobba och gå på mammaledighet:)

5 kommentarer:

 1. Ja visst är det en konstig känsla! Jag jobbar också sista veckan nu, skall gå hemma på gravidpenning tom bf den 10/6. Aldrig varit arbetslös och semester har jag aldrig haft utan att ha en resa eller liknande inplanterat. Men skall bli skönt att vila upp sig. Bäst att passa på :) kram/ Catrin

  SvaraRadera
 2. Tänk så spännande! jag går i samma tankar och längtar minst lika mycket efter vår pojk, dock ligger jag lite efter dig, går in i vecka 34 på torsdag, (33+0), men snart är april slut och vips är vecka 37 här liksom :) jo jag tänkte fråga jag har bf 29 maj, men då jag räknar är det ju vecka 41?, är det 40+0 då? är inte graviditeten klar så att säga efter 39 veckor fullgångna.. jag blev super förvirrad igår och glömde fråga min bm.. då jag blev inbokat på tul nu på måndag då bebis ligger lite över kurvan.. då jag är kort ch magen växer uppåt så att säga.. så jag oroade mig givetvis massor för det igår.. dumma jag.. :( hoppas du förstår frågan, mvh Elin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen anses graviditeten vara "klar" efter 37 fullgångna veckor. Så att få sin bebis mellan vecka 37-42 räknas som normalt. Under 37 ses man som underburen och över 42 överburen.

   Mitt BF är 11 maj och då har jag varit gravid i 40 fullgångna veckor. Barnmorskan förklarade det som så att man räknar att en graviditet är 40 veckor, fast att det där spannet mellan v 37-42 också är normalt att få bebisen.

   Hoppas det blev lite klarare :)

   Radera
 3. Jag har glömt att kolla vad/om du svarat på allas kommentarer till inlägget om efter förlossningen. Tänkte ändå bara säga att du faktiskt inte får sluta blogga. Gör en ny, skriv en gång i veckan eller månaden, det gör inget! Det är så mysigt att läsa din blogg, du får faktiskt inte sluta sen!
  Du har ju faktiskt blivit vår allas vän, trots att du väl egentligen inte har nån aning om vilka vi här ute i etern är ;) :D
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag håller med Loveli! Din blogg är min favorit =)

  SvaraRadera