tisdag 12 november 2013

Vi saknar dig lite, babyskydd

Nu har vi haft vår bilbarnstol i några veckor och är fortfarande nöjda med den (Britax multitech). Men jag måste säga att  jag saknar babyskyddet. Att kunna ha leksaker saknade jag först men vi hänger upp dom i handtaget ovanför dörren nu så det funkar fint:) Men just att kunna bära ut babyskyddet ur bilen när Emilio somnat, han vaknar ju alltid till nu när man knäpper loss honom. Och jag tror inte riktigt det är lika bekvämt för honom att sova i stolen, ibland tippar han liksom fram med huvudet!

Vi använder babyskyddet ibland när vi åker i min mammas bil, fast det är ju trångt för Emilio att sitta i den, speciellt när han har sin dunjacka på sig. Men vi behåller det tills han vuxit ut det helt sen säljer vi nog det för en billig penning, hellre det än att kasta. Och vi vill inte spara det till nästa barn eftersom det kommer dröja några år. 
Skorna avsparkade, leksaken nerriven och huvudet framåtlutat. Precis som vanligt alltså!

Vi hade inget mer planerat idag än rytmiken men min ena kompis ringde och frågade om vi ville komma och hälsa på. Och såklart ville vi det! Det är bra med vänner som skiftar eller är arbetslösa (jag har både och) för de hinner ses dagtid när de flesta jobbar! Vi fick gott hemmagjort bröd och Emilio fick hälsa på hennes hundar och katter. Spännande! Men det där med att klappa fint har han inte riktigt lärt sig, han kör mer på grip-och-dra metoden...:)

10 kommentarer:

 1. Nu ska inte jag vara den som är den men Emilio är npg för liten för denna bilbarnstol ännu.. Man rekomenderas att byta från babyskyddet då huvudet på bebisen tar i kanten längst upp i sätet om du förstår vadjag menar.. och på denna barnstol( alltså den större modellen än babyskyddet) som ni använder är han för kort ännu! Han bör ha babyskyddet ännu lite till, tills det liksom verkligen inte går mera. Det är inte farligt, snarare bara obekvämt. Men mkt mer säkrare. Krockar ni ni skjutsas hans huvud framåt.. du fattar.. men jag kan ha fel? ni har säkert läst på om detta =) Följer din blogg dagligen och tar åt mig av dina tips och tricks, har en 6 månaders hemma så, menade inget illa utan jag ville bara få ur mig det! Mvh Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!Nej då jag tar inte alls illa upp det är jättebra att du skriver det! Det känns lite som att han är för stor för babyskyddet och lite för liten för stolen. Men i butiken vi hörde sa de att det gick bra med stolen. På längden får han ju plats i babyskyddet fortfarande men det är så himla trångt nu. Men jag ska kolla upp det med stolen för säkerheten är ju såklart det viktigaste!

   Radera
 2. Stolen bör nog vinklas bakåt mer också, den ska liksom luta lite bak så att han sitter mer upprätt. Faller huvudet fram sitter han troligtvis i en 90-gradig vinkel och det blir lätt obekvämt. Ni har honom i baksätet va? Flytta fram passargerarstolen lite och luta bilbarnstolen bskåt mot den och stöd upp med stödbenet i golvet så blir det nog skönare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja vi har honom i baksätet, ska se om det går att luta den mer bakåt. Tack för tipset!

   Radera
 3. Känner igen de där! ;) Jag har en dotter på också 6 månader och har precis bytt från babyskydd till bilbarnstol och har samma problem med att huvudet ramlar lite fram när dom somnar. Får stanna ibland och lixom lägga bak huvudet när hon somnat, hihi

  SvaraRadera
 4. det problemet har vi alltid haft med ofelias huvud oxå men vi gjorde som ovanstående och lutade den mer! Hon sitter fortfarande rätt lutad trots att det är trååångt nu för benen;)
  vendela har fortfarande babyskyddet-hon är så pluttig så det funkar tackolov än=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att det går att luta stolen mer bakåt, ska testa det!:) Skönt att lilla Vendela fortfarande kan ha babyskyddet!

   Radera
 5. Dem rekommenderar att byta från babyskyddet så fort deär stabila i nacken! Har en snart 8 månaders tjej här hemma och hon har suttit i bilbarnstol sedan hon var 6 månader. Det är det säkraste för dem!

  SvaraRadera