söndag 16 december 2012

Halvtid!

Innan har jag ju alltid bytt vecka på torsdagar, men efter UL blev vi framflyttade några dagar. Så nu går vi in i ny vecka på söndagar. Och guess what? Nu har halva tiden gått!
Jag kan inte fatta att jag varit gravid halva tiden redan. Nu är jag i femte månaden, det låter riktigt mycket tycker jag.

Här kommer en liten summering av första halvan av graviditeten:
Jag har mått så himla bra, knappt märkt av några dåliga symptom. Det jag har känt av är ont i brösten i början, hungrig på allt hela tiden och humörsvängningar på sistonde. Gått upp 6kg. Tycker magen fortfarande är rätt liten. Det bästa under denna tid var enligt mig
1. Ultraljudet
2. När vi plussade (ultraljudet var mer verkligt än plusset)
3. Småkittlet i magen från bebis


Funderingar kring andra halvan av graviditeten:
Jag hoppas att jag kommer ha lika stor tur med att må bra. Förhoppningsvis kan jag njuta ännu mer av tanken på bebis eftersom alla vi känner vet om graviditeten nu. Det var spännande men jobbigt innan alla visste.
Jag har börjat känna att jag har lite ont i svanken vissa dagar, undrar om det kommer bli mycket värre... På apparna står det att man kan räkna med att gå upp ett halv kg i veckan nu. Då landar slutviken minst på +16kg .... Vart ska allt sätta sig, haha!? Nu längtar jag efter stor mage, kommer nog ångra det om ett par månader!
Undrar när förlossningsrädslan kommer, nu känns det så långt iväg och inte alls oroande. Hoppas den känslan sitter kvar!


På mina appar står det att man kan börja läcka bröstmjölk nu.Stämmer det att man redan kan göra det? Vad har ni för erfarenheter?

3 kommentarer:

 1. Vad skönt att du inte haft så mycket symtom. Det är ju efter v 20 som bebisen börjar lägga på sig mer fett så räkna med att magen börjar växa fortare nu. Det har min gjort. På någon vecka har det blivit lite svårt att ta på sig strumpor mm man måste hålla andan och når knappt ner. Eftersom bebisen växer fortare blir sparkarna hårdare också. Jättemysigt, ibland känner jag kittel också men ibland känns det som att han försöker ta sig ut eller är förbannad :)

  Det som står i apparna ska man nog ta med en nypa salt. I min stod det förra veckan att det är nu man mår som bäst. Inte så kul att läsa när man börjat få riktiga problem med foglossning och ibland bara vill ligga i sängen. Det här med bröstmjölk vet jag inte. Mina bröst har blivit lite ömma senaste veckan och det kliar och bränner i dem. Har nån gång känt att det var lite fuktigt vid dem men inte direkt sett någon mjölk. Kanske att produktionen kommit igång? Jag är i v 27
  /linda lindatunstrom.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar! Åh, nu längtar jag ännu mer tills magen börjar växa och sparkarna känns hårdare:) Fast inte till foglossning och trötthet såklart!

   Radera
 2. Jag är i vecka 37 nu och har ännu inte läckt bröstmjölk men barnmorskan sa att det var väldigt individuellt, som allt annat :)

  SvaraRadera