torsdag 13 december 2012

Tv tips?

Häromkvällen zappade jag lite på tvn i väntan på att Patrick skulle komma hem. På TV11 (tror jag) gick det ett program som hette secretly pregnant. Det handlade om par som inte berättat om sin graviditet av olika anledningar. Har ni sett det?

I det avsnittet jag såg bodde kvinnan, 30 år, fortfarande hos sina föräldrar. Hon och hennes kille ville inte berätta om graviditeten för att hon trodde att föräldrarna skulle bli sura och kasta ut henne. Då skulle de bli hemlösa. Hon berättade i 5:e månaden men föräldrarna blev tvärtom jätteglada och erbjöd killen att också flytta in.

Ett annat par hade redan 3 barn sedan tidigare. De hade fåt missfall flera gånger och 2 gånger hade hon gått nästan hela graviditeten ut men förlöst döttfött. De ville inte berätta för någon ifall det var så att bebisen inte skulle överleva, stackarna! Hon var i 8:e månaden och kalasstor när hon väl berättade. Hennes mamma, mormor och morfar reagerade helt galet! De sa att de faktiskt inte borde skaffa fler barn utan istället sterilisera sig. Det tyckte det vore bättre om hon utbildade sig. Tänk att få höra något sånt när man är gravid och dessutom rädd för att förlora barnet!

En vacker dag när jag har tid tänkte jag leta reda på lite sådana här serier som handlar om graviditeter. Har ni några att rekommendera? Helst inga med hemska förlossningar bara så att man blir rädd;)

5 kommentarer:

 1. Då jag väntade dottern följde jag En unge i minuten. Superbra!

  SvaraRadera
 2. På SVT play finns fortfarande några avsnitt kvar av Barnmorskorna Norge. Älskar det programmet då förlossningarna är så lugna och harmoniska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då kanske man blir lite lugnare:)

   Radera
 3. Dokumentären "Babies" som handlar om fyra barn som föds i fyra olika delar av världen är väldigt fin tycker jag:)

  SvaraRadera