söndag 7 april 2013

Babyskydd

Patricks bror fick barn i slutet av förra sommaren. Vi har fått deras babyskydd, så himla snällt:) Igår testade vi den i bilen. Man vill ju inte stå och fundera över hur man sätter fast den när man ska hem från BB. Vi fick till det till sist så nu har vi koll:)

Vår bil har airbag i framsätet och då får man inte ha någon bilbarnstol där. Om man skulle krocka är det jättefarligt! Det går att koppla ut airbagen på verkstad, alternativt får man ha babyskyddet i baksätet. Jag har hela tiden tänkt att jag vill ha det i framsätet, eftersom det är smidigt att ha uppsyn över bebisen när man kör själv. Bebisen ser en, man kan prata och hålla koll.

Lite av samma anledning vill Patrick ha babyskyddet där bak. Han säger att då är det mindre risk att man tittar på barnet istället för på vägen. Det finns speglar att sätta på nackstödet i baksätet så att man ser bebisen från backspegeln. Han menar väl också att man inte åker några längre sträckor själv, utan oftast är båda två.

Vi ska besiktiga vår bil i veckan. Om det är så att vi behöver lämna in den på verkstad för att fixa den så ska vi höra vad det skulle kosta att koppla ur airbagen. I så fall kan man ju välja och testa var man vill ha stolen.

Var har ni ert babyskydd?


5 kommentarer:

 1. Man ska ha den i mitten i baksätet enligt min vän som ör ambulanssjuksköterska. Då är bebisen skyddad från alla håll om man blir påkörd.

  SvaraRadera
 2. Vi har precis satt den i baksätet för att det passar oss bäst just nu och när vi ska hem från bb. Vi hade väl tänkt att växla mellan fram- och baksäte, men kanske är det en bättre idé med en spegel. Bra att du påpekade det, får fundera på saken. :)

  SvaraRadera
 3. Tänk på att bärhandtaget alltid ska vara upprätt när ni kör med bebisen i, den är testad i krockar på det viset! Det kanske du redan visste, men har jobbat i babyaffär och märkt att det är många som inte vet det;) Lycka till med bebis:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, det visste jag faktiskt inte! :)

   Radera