söndag 14 april 2013

V 38

NU hörrni. NU är graviditeten fullgången vilket betyder att bebis kan välja att komma precis när han vill. Men jag ska säga att jag inte har några förhoppningar om att han vill titta ut tidigare än planerat. Förväntar jag mig att gå över tiden så blir kanske inte dagarna efter BF så dryga. Men det gör faktiskt inte så mycket om jag är gravid 3 eller 5 veckor till. Jag hade kunnat vara gravid flera månader till, om det inte varit för den lilla bagatell att jag så gääärna vill träffa vår bebis!

Det är ungefär en halvmeter bebis i magen nu, ca 3 kg. Tänk att han får plats, otroligt!

Denna veckan har jag märkt att jag behöver kissa väldigt ofta, dock inte så mycket varje gång. Det blir lite smått frustrerande ibland haha:) Men jag måste säga att jag sover väldigt bra, det är inte många nätter i veckan jag behöver stiga upp för att gå på toa. Sover faktiskt väldigt bra på sidan. Men ibland kan jag märka att bebis vill att jag ligger på rygg. Han trycker liksom emot när jag ligger på sidan. Jag är väldigt svullen om händerna och fötterna på morgonen när jag stiger upp. Känns nästan som att jag tar mina allra första steg och knappt kan balansera, och fingrarna går knappt att böja!

Som jag skrev tidigare i veckan har jag gått upp 19kg nu. Det är inte dåligt det! Magen har inte fått några bristningar än. Naveln är ett hål större delen av dagen. När jag har ätit trycks den däremot ut lite vid kanterna. Förstår ni inte hur jag menar? Okej, men jag visar er.

"Normal" navel
Uttöjd navelV 38-mage

6 kommentarer:

 1. Alltså 37+0 är inte fullgånget, 38+0 är fullgånget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt inte. 37+0 räknas som fullgånget. En fullgången graviditet varar allt ifrån 37 fullgångna veckor + 0 dagar till 41 fullgångna veckor + 6 dagar. Se till exempel http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/Graviditetskalender/Rakna-ut-graviditetsveckor/ och skrolla ner till "en fullgången graviditet".

   Radera
  2. Man kan säkert hitta olika info på olika sidor, men på alla de jag tittat och i mina gravidappar står det, precis som Sussie säger, att det är från v 37+0 :)

   Radera
 2. Jag förstår inte de 19 kilon. Var är dom??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår de inte heller, däremot märker jag av de över heela kroppen haha:)

   Radera
  2. Tänkte PRECIS samma sak. De där 19 kilona... De SYNS verkligen inte på dig! Så orättvist... På mig syns mina 13 exakt överallt! Min kroppsform kan mer och mer liknas vid en megabrun köttbulle :)

   Radera