onsdag 10 april 2013

Keep on running through

Igår köpte jag blöjor! Jag måste säga att det kändes lite konstigt, hihi:) Men det blir nog en riktig vana om ett tag. I vår babybox från Babyproffsen fick vi rabatt på Pampers blöjor. Gick med i Liberoklubben  för ett tag sedan så därifrån fick jag med lite rabatter. Så det blev 2 paket från Libero och 1 paket från Pampers som jag köpte. Rabatten blev 100:- sammanlagt. Tog den minsta storleken till lillen där inne.

Hade jag inte haft rabatterna hade jag inte haft någon koll på vilket märke jag skulle köpa, det finns ju ganska många. Jag tror att man får prova sig fram i början och se vilka som är bra när det gäller passform och att hålla tätt!

På tal om blöjor... Är blöjhink något nödvändigt eller en sån där onödig sak man gärna köper på sig? Vi har inte köpt någon än och vet inte riktigt om vi ska göra det, eller varifrån i så fall...

Passade även på att köpa blöjor, jag menar bindor i megasize till mig själv
för efter förlossningen!

6 kommentarer:

 1. Vi har en vanlig pedalhink från Ikea eller jysk. Fungerar alldeles utmärkt.

  SvaraRadera
 2. Vi har en vanlig papperskorg med lock från Ikea som fungerar jättebra. Det luktar inte alls! Dels byter man så pass många blöjor per dag att man ändå tömmer den där påsen så ofta och dels beror det faktiskt på hur bebisens bajs är. En kompis till mig har en blöjhink där det ändå luktar illa, medan det hos oss med vanlig hink inte alls luktar! :)

  SvaraRadera
 3. Vi hade en soptunna med lock först och nu har vi blöjhink, men en väldigt enkel som vi hittade på rea. Jag föredrar blöjhinken mest för att det blir mindre sopor.

  Kan också rekommendera att ha både mycket bindor och blöjor hemma, för det går åt mycket. För oss går det åt minst två blöjpaket i veckan (jag föredrar Libero). Men vår kille bajsar nog rätt mycket. Så tror jag att jag har gjort slut på tre paket bindor. Nu använder jag trosskydd och har gjort det sen två veckor efter förlossningen.

  lindatunstrom.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Vill man så finns det blöjhinkar att köpa på tex babyproffsen! Vissa av dom kan man använda som vanliga soptunnor sen. Man måste inte ha de speciallpåsarna som är till.. Men jag köpte en på ullared och såg att den även fanns på babyproffsen.
  Sen om det är smidigt eller inte, vet jag inte ännu. Men vet väl om ungefär 2 månader.:)De jag skulle tänka på om jag köpte en hink i dag som jag inte tänkte på när jag köpte den vi har. De är att de gärna får vara en pedal på hinken så man slipper öppna den för hand. Men det är ju vad man känner för och vad som finns liksom:)

  Lycka till!

  //JOhanna

  SvaraRadera
 5. Pampers har kräm i sig. Jag som har eksem har valt att använda libero. Mest för att man inte vet hur bebisens rumpa eller skinn reagerar på krämen.
  Ett tips är att bara använda olja på bebisen om den är torr, får skorv eller badar. Jag är kanske extra nojjig men lillkillen har klarat sig undan eksem.
  Står som anonym för inget annat alternativ passade.
  Följt din blogg sen start.
  / Elin N

  SvaraRadera
 6. Vi använder blöjhinken man fick i babyboxen, angelcare tror jag den heter. Det är verkligen superbra om man som vi, har skötbordet i barnets rum. En vanlig hink har en tendens att släppa ut massa lukt.
  Visserligen så luktar "amningsbajs" inte så mycket men när det kommer riktigt mat i magen så luktar det mer. Blöjpåsarna till angelcare är tyvärr dyra (3 sty för 299:- på babyproffsen) men det finns billigare varianter på nätet som fungerar precis lika bra tex här http://www.mammashop.se/catalogsearch/result/?q=bl%C3%B6jp%C3%A5sar

  SvaraRadera