söndag 7 april 2013

V 37

En vecka kvar tills graviditeten är fullgången och bebis är redo att titta ut! Jag kan fortfarande bli lite förvirrad av veckorna. Är ju idag i v 36+0 och går alltså in i v 37. Jag har ju hört att efter v 37 kan bebis ploppa ut när som helst, och tänkte först "shit, är det idag!?". Men det är alltså efter 37 fullgångna veckor, så jag kan förbereda mig en hel vecka till.

Fast det är inte så mycket förberedelser kvar nu. Vi har fixat med det praktiska. (Fast vi måste köpa blöjor!). Jag tänkte se över BB väskan eftersom jag tror att jag packat lite för mycket.. Jag känner mig också mentalt förberedd på förlossningen och första tiden med  vårt barn, eller i alla fall så förberedd man kan bli. Jag har nästan kommit till det stadiet där jag tröttnat på att läsa om förlossningar haha! Jag vill ju bara uppleva det själv och är jättespänd.

Denna veckan har jag mått bra. Fått stiga upp och kissa ganska många nätter, men inte alla. Var trött i början av veckan men tar en extra järntablett och det känns som att det hjälper. När jag går långa promenader kan jag känna att fötter och händer stelnar. Det är väl att de svullnar upp, det går knappt att böja fingrarna. Det trycker ned mot underlivet rätt ofta, bebis ligger nog rätt lågt.

Nu är bebis ungefär 47cm långt och väger nästan 3 kg. Jag undrar hur stor han kommer vara när han kommer? Tror inte han kommer vara jättestor faktiskt. Dels eftersom jag ligger lite under kurvan vad det gäller SF måttet (fast följer ju min egen kurva) + att magen inte känns så stor. Jag trodde den skulle vara gigantisk nu, jag är ju ändå gravid i 9 månaden! Men kanske blir det en växtspurt så här mot slutet.
Från v 5-v 36.

4 kommentarer:

 1. Måste bara säga att du har verkligen en fin mage!
  Och du har ju "bara" mage! Inte gått upp på andra ställen på kroppen! Inte som syns iaf! Vilken dröm!
  Hoppas allt går bra för er!
  Och jag hoppas jag får lika fin mage som du när det är min tur! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Men du anar inte hur fel du har haha, har gåt upp 17kg så det har satt sig överallt;)

   Radera
 2. Åh vad jag längtar tills jag är där du är nu, fick mitt plus idag på morgonen!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud så mysigt, grattis! Längta inte för mycket bara utan njut av varje dag av graviditeten och den växande magen;)

   Radera