onsdag 24 april 2013

You hairy sick prick!

Jag har tänkt på 2 saker som har ändrats på mig under graviditeten:

1. Immunförsvar
Sedan jag blev gravid måste jag ha fått bättre immunförsvar! Jag brukar i och för sig aldrig vara sjuk så har väl bra immunförsvar naturligt. Men en gång om året brukar jag få magsjuka, feber eller något annat otäckt. Jag började ju jobba på en skola i början av graviditeten. Jag har varit helt säker på att jag ska åka på något, eftersom jag och eleverna skakar hand varje dag och sjukdomarna där går runt hela tiden. Det är alltid någon sjuk och i 3 omgångar under de här månaderna har halva klassen varit borta i maginfluensa. Men jag har klarat mig, har varit förkyld en gång i vintras men annars ingenting. Tack älskade bebis för det!

Googlade lite på detta men det kan visst vara på vilket håll som helst, gravida upplever både bättre och sämre immunförsvar.

2. Hår
Precis när jag blev gravid så färgade jag håret brunt. Efter några månader saknade jag det gamla blonda jag och började färga tillbaka det igen. Det tog ett gäng färgningar och jag var lite orange en period. Men nu är det ganska lagom ljust. Jag vet att utväxten ser mörkare ut när man är blond men jag är ganska säker på att mitt hår har blivit mörkare nu framåt slutet. Jag var tvungen att även googla detta (såklart) och läste på ett par ställen att håret kan få mörkare pigmentering när man är gravid.

En annan sak jag märkt med mitt hår sedan jag blev gravid är att jag inte behöver tvätta det lika ofta. Innan var jag tvungen att tvätta håret varannan dag och luggen helst varje dag. Nu räcker det med att tvätta håret 2 gånger i veckan, jätteskönt!

Sen känns det som att min mage har blivit hårigare på sistonde... Förmodligen har jag aldrig uppmärksammat magen innan graviditeten, men den är ju faktiskt täckt av blonda fjun:)

Mörkbrun (v 15)


Brun med ljusa slingor (v 25)
Orange (v 30)

Blond med mörk utväxt (v 38)

1 kommentar:

  1. Min mage är också fjunig! Har aldrig sett det förr tror definitivt det beror på graviditeten =)
    Jag har nog fått sämre immunförsvar, jag får ont i halsen titt som tätt. Håret har jag aldrig behövt tvätta varje dag men naglarna har blivit jättestarka!

    SvaraRadera