tisdag 12 februari 2013

Ågren kommer närmre, knackar på min dörr

Att dagarna kan kännas så olika. Igår hade jag en sådan ångerst, idag är den som bortblåst. Jag går hem på mammaledighet den 15 april, alltså 2 veckor innan beräknad födsel. Och det är ju bara 2 månader kvar tills dess, och under denna tid kommer jag både ha sportlov och påsklov. Det är ju jätteskönt å ena sidan men igår kände jag bara att jag har hur mycket som helst som ska hinnas med och förberedas till den nya läraren. Föräldrarmöte, 17-19 utvecklingssamtal, ämnesområden att göra färdigt och bedöma, planeringar osv....Men jag tänkte ta en dag under lovet nästa vecka och börja beta av det jag kan. Så idag känns det bra med jobbet igen.

Jag börjar även känna att veckorna går så himla snabbt nu. Jag är snart inne i v 30, då är det bara 10 veckor kvar till bebis beräknas komma! Jag vill vara gravid ännu längre, har ju precis fått en fin kula. Så känner jag just nu, men längtan efter att få träffa bebis blir ju bara starkare så kommer nog tröttna i slutet. Men jag undrar om jag är förberedd för bebis? Blir man någonsin det? Jag har sett på några andra bloggar att det finns små listor att bocka av, när det gäller inköp inför bebisen. Jag ska nog leta efter lite sådana en dag och kolla igenom dom. Jag gillar ju listor.

Fast egentligen tror jag inte att det är de materiella förberedelserna jag oroar mig för, utan de mentala. Jag har längtat efter att bli gravid och få barn så länge, och nu, just nu, lever jag den drömmen. Och det jag hoppas, vill, önskar är att bli en bra mamma (och kanske är det just det som oroar mig).

2 kommentarer:

 1. Hej!

  De två veckorna som du är "ledig" innan beräknad förlossning, tar man från föräldradagarna då eller hur fungerar det?

  Hur länge hade du arbetat där du är idag innan du blev gravid? Låter som ni försökt ett tag. Jag är nämligen gravid och har nytt jobb. När jag väl går på föräldraledighet har jag varit där ett år, vilket jag ändå tycker känns ok, men jobbig ändå när jag väl ska berätta det.. Har fått för mig att du inte arbetat så länge? Hur var det för dig?

  Lycka till med allt och tiden framöver! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja precis, de får man ta från föräldradagarna. Så man vill ju inte vara hemma för länge innan, även om det varit skönt. Sen kan man ju inte vänta in i det sista heller ifall man skulle få för tidigt.

   Jag blev gravid i samma veva som jag fick jobbet, så det kändes jättejobbigt att berätta att jag var gravid!

   Tack så mycket:)

   Radera