söndag 10 februari 2013

V 29

Nu börjar jag närma mig v 30... Jag är orolig att jag kommer få en 30-veckors kris- kan man få det precis som 30-årskris? Kommer vi fixa att få en bebis, kommer vi bli bra föräldrar, kommer jag någonsin bli smal igen??

Det går nästan för snabbt nu, jag behöver förbereda mig lite längre. Nu känner jag att jag alltid vill ha min gravidmage med en bebis i, om det så vore ett år till. Det känns som att jag alltid varit gravid, jag minns knappt hur det var innan. Det är lite skrämmande att det tar slut om mindre än 3 månader.. Å andra sidan längtar jag ju sååå mycket tills vi får träffa vår älskling...

Föregående vecka har varit väldigt bra ur gravidsynpunkt. Inte haft ont i rygg eller annat, inte kissat så mycket, inte varit trött. Det känns som att magen vuxit till sig nu på bara ett par veckor. Lite större vill jag ha den men sen kan det räcka. Hur stor kan en mage bli liksom?

Nu är bebis ungefär 40 cm lång och väger runt ett kilo. Bara en dm kvar sen är han good to go!

Bild tagen igår

Idag går vi även in i tredje och sista trimestern..Kika in på bloggen under dage, kommer att sammandatta och utvärdera trimestrarna!

2 kommentarer:

 1. Nu har det hänt mycket med magen tycker jag, fint! Började följa din blogg när jag försökte bli gravid i nov, och idag gick jag in i andra trimestern, här går det undan :-)

  Hur tycker du att det är att träna under graviditeten? Jag har alltid tränat mkt men de första 12 veckorna mådde jag illa och spydde mest så det blev inte mkt träning, dock är jag tillbaka nu. Känner mig så otränad, blir andfådd av att cykla plötsligt och känner mig tjock. Trivs inte riktigt med kroppen just nu tror jag, kände du någonsin så? Jag är rätt övertygad om att det blir lättare när magen blir "gravidmage" och graviditeten är officiell dock! När började du använda mammakläder?
  Många frågor, svara om du orkar!

  Tack för en inspirerande blogg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till graviditeten!
   Innan jag blev gravid tränade jag ca 5 gånger i veckan, och de fortsatte jag med de första veckorna. Jag mådde aldrig illa eller var trött i början av graviditeten. Men sen fick jag nytt jobb i oktober plus att jag pluggade heltid så jag hann inte med gymmet alls ofta på nästan 3 månader.

   Det är först nu de senaste veckorna som det känns riktigt bra på gymmet, för nu tycker jag att man ser att det är en gravidmage. Innan kände jag mig bara klumpig när jag gick där, ville egentligen ha en tröja där det stod att jag faktiskt var gravid..hihi!

   Jag märkte ganska snabbt att jag blir andfådd snabbare men styrkan har faktiskt hållt i sig (i styrketräningen alltså).

   Jag köpte de första mammakläderna (byxor och leggings) runt v 18 tror jag. Det blev skillnad för med de stora muddarna såg magen helt plötsligt rund och fin ut. Hade jag vetat det hade jag köpt det tidigare!

   Ha det fint! Kramar

   Radera