onsdag 6 februari 2013

Glukosbelastning

Imorgon ska jag på glukosbelastning. För er som inte gjort det så är det ett test man gör i v 27-28 för att se om man fått diabetes under graviditeten. Man ska komma dit på fastande mage och dricka en sockerlösning. Efter 2 timmar tar man ett blodprov.

Så imorgon bitti sticker jag till barnmorskan, förmodligen vrålhungrig eftersom jag är van att äta ganska snabbt efter jag vaknat. Jag har ledigt från jobbet hela dagen, barnmorskan rekommenderade mig det (slutar annars kl 14).  Ni som redan gjort glukosbelastningen- vad gör man tiden emellan? Bara sitter och väntar? Har ni typ några tips eller något man bör tänka på?

6 kommentarer:

 1. Man sitter och har jättetråkigt. Jag har suttit med mobilen, men jag har hört att många passar på att sova. Man får ju inte gå typ på stan eftersom man måste sitta still. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Man ska sitta så still och vara så lugn som möjligt så mitt tips är antingen att försöka sova eller ta med något roligt att pyssla med. En bok? Mobil? Dator med en film? Tidiningar? :)

  SvaraRadera
 3. Usch det vidrigaste testet ever!! Ta med något du kan stoppa i magen när du är klar! En frukt eller macka..

  SvaraRadera
 4. Har gjort ett tidigt glukosbelastningstest (vecka 14), satt med dator och surfade,och läste även tidningar.. Har du inte fått rådet om att ha med citron så ha de, då smakar de ungefär som stark citronsaft :)

  SvaraRadera
 5. Jag är precis före dig (v 29) och har inte gjort någon sån där och har ingen inplanerad heller.. har inte ens hört min barnmorska nämna det, brukar alla göra det testet? Knäppt att jag inte ens hört talas om det:P

  SvaraRadera
 6. Hmm.. har inte heller hört talas om att man absolut ska göra det. Men sen har alla värden sett väldigt bra ut... Så min BM kanske bedömde att det inte finns någon anledning till det? Eller så kommer det nästa gång =)

  SvaraRadera