söndag 17 februari 2013

Ont på/i magen

Sedan några dagar tillbaka har jag haft ont på en viss punkt på magen. Snett ovanför naveln känns det, men det är svårt att säga om det är på insidan eller utsidan av magen. Känns som att jag har ett blåmärke där, eller att jag har träningsvärk på just det stället. Det känns mest när jag spänner magen.

Jag har gjort det man inte ska göra i dessa lägen- googla! Haha, men det verkar inte vara jätteovanligt ändå. Vissa har skrivit att det varit en muskelbristning, muskel som tänjt sig eller att bebisen sparkat hårt där så att livmodern fått som ett blåmärke.

Jag ska till BM imorgon så tänkte passa på att fråga henne vad det kan vara då:) Känns lite bra att äntligen ha något att fråga, jag har mått så bra hela tiden så har aldrig några frågor känns det som! Allt flyter på som vanligt. Jag har vänner som under graviditeten ringt sina barnmorskor hela tiden och varit jätteoroliga!

Har någon av er känt en liknande känsla på en punkt på magen?

4 kommentarer:

 1. Jag har fått så flera gånger nu,de försvinner ibland och sen kan de komma tillbaka på samma ställe igen. Men har hört att man även kan bli som bortdomnad nära naveln så tror de e helt normalt :)) men alltid bra att fråga Bm om det :) förresten i inlägget för nån dag sen skrev du att du tycker magen stått stilla, tycker tvärtom att på dina senaste bilder har kulan verkligen växt!!! Fint fint!! :) kram Jenny carlsson

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag kan lugna dig med att det säkerligen inte är någon fara såvida det inte gör väldigt ont liksom eller syns utanpå att någon kan vara galet, jag själv hade samma känsla för några veckor sedan, är i vecka 26 nu och åkte till gynakuten( då jag vaknade av den känslan för att det gjorde ont) och allt bar bra med min bebis och mig etc, det hon nämnde var musklerna, musklerna både i magen men fraförallt från ryggen, liksom bakom, ( du kanske förstår hur jag menar) så har du tur så får du inte mer ont, jag själv får ont i ryggen ofta samt även fram på magen på höger sida just snett ovanför naveln som, men med lite vila brukar det ge med sig :) Mvh/ ELIN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack båda två, hoppas att det bara är musklerna:) Kramar

   Radera
 3. Hej!
  Jag har haft sådär i några veckor nu, magen domnar till och med av lite då och då pga av det onda. Pratade med min barnmorska om det och fått svar som tidigare inlägg. Musklerna eller att bebis ligger och trycker på en punkt så att den blockerar någon nerv så man domnar av. Men inget farligt vare sig för mig eller bebis, bara grymt obehagligt ibland!
  Super fina bilder du lägger ut på dig och magen! :)

  Kram,
  Emmah

  SvaraRadera