lördag 27 juli 2013

Att underhålla bebisar

Man märker verkligen att ju äldre bebisar blir desto mer måste man underhålla dom! Innan kunde det räcka att bara bära på Emilio så var han nöjd, men nu är det lek och stimulans som gäller. Det är så kul att leka med honom och se att han tycker det är kul, men det är lite svårt att komma på vad man ska göra ibland. Men det här är några exempel på vad vi brukar underhålla honom med:

Babygymmet. Han tittar på figurerna och sprattlar. Vi piper med dom och låter honom försöka greppa dom. Ibland ligger han själv och roar sig o h ibland leker vi med honom.
Skallror och handdockor. Han gillar sina skallror, speciellt en som har en spegel på baksidan. Hans favorit handdocka är en uggla från Ikea, men vi har även börjar med ert gäng som jag hade när jag var liten. 
Bitring. Han har börjat älska att sutta på sina och våra händer. Idag fick han bitring för första gången, smaskigt tyckte han!
Lek i soffan. Pusslek, flyga flygplan, guppa på knäna, prata, träna nacke, ändra ställning från att sitta och stå.
Läsa. Vi läser böcker för honom varje dag. När jag var liten var vi med i Disneyklubben och Patrick har börjat köpa massa barnböcker så vi har verkligen att välja bland!
Sjunga. Sjunga och dansa runt till barnvisor.
Babysittern. Ibland måste man ju faktiskt få lite gjort så då får Emilio sitta och titta på oss i sin babysitter.
Ligga naken. Vi försöker låta honom ligga naken en stund varje dag. De får bättre kontroll över sina kroppar om de får göra det. Ofta får han ligga naken i gymmet på plastad frotté. Jag brukar massera honom med lite barnolja under tiden.
Byta blöja. Han tycker faktiskt det är jättemysigt så vi stressar aldrig på skötbordet. 

Förutom detta så är han ju med på alla vardagssysslor som att åka bil och vagn och sitta med och lyssna när vi umgås med folk:)
Äntligen fick han tag i den där prasselgetingen!
Lekplatsen
Utsikten
Gamla gamla men roliga leksaker:)
Här förvaras leksakerna 
Gott med något annat än hud att sutta på
Observanten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar