onsdag 17 juli 2013

Bad

På föräldrautbildningen vi gick under graviditeten sa de att man ska bada små barn ungefär 1 gång o veckan, på BB sa de 1-2 gånger. Vi har hållt oss till det så 2 gånger i veckan åker badbaljan fram. Men sen tvättar vi ju av honom o ansikte och på händer varje morgon, och så klart i baken när vi byter på honom. Det känns inte som att det behövs oftare när han är så pass liten, han blir ju liksom inte smutsig. Om några månader blir det nog andra bullar. Men jag vet de som badar sina bebisar varje kväll som rutin. Hur gör ni?

Emilio tycker det är jättemysigt att bada, han sprattlar och ler oftast. De två senaste gångerna har vi haft den lilla insatsdelen i som han ligger på, men vi håller ändå i honom. Det han däremot inte gillar är att stiga upp! Han blir jätteledsen och vi har experimenterat med att tumla handduk och filt och ha annan temperatur på vattnet. Sist badade jag honom själv och fick nog till alla grader perfekt! Så en gång på 11 veckor har han varit helnöjd haha:)

På tal om att bada så badade jag utomhus för första gången i år idag. Det var jättekallt men skönt att ligga och sola.  Jag vågade inte doppa brösten för jag tänkte att det kan vara sjöbacillusker som Emilio får i sig, sen hade jag amningsinläggen också. Vill ju inte sitta och läcka sen när man kommer upp! Emilio låg i vagnen och efter han ätit lekte vi i skuggan. Vi har en ny rolig lek han älskar där jag ligger ner, har står på min mage och "flyger" ner till mig och får massa pussar!

1 kommentar:

  1. Vi försöker bada Lykke minst 1 gång i veckan, det beror ju lite på hur mycket hon kräkts och så också. Lykke älskar även hon att bada (oftast blir det i handfatet) men tycker inte heller om att komma upp ur badet.. Konstigt det där. ;)

    / Sandra ( http://sandrasodergren.blogg.se )

    SvaraRadera