torsdag 18 juli 2013

Sluta med minifom?

Från att Emilio föddes hade han ofta ont i magen. Vi köpte sempers magdroppar och minifom. Men sedan jag slutade med amningsnappen för ca en månad sedan har han inte haft ont en gång! Det är verkligen jätteskönt. Vi har fortsatt ge honom alla magdroppar i lite förebyggande syfte men jag vet inte om vi kanske borde sluta. Jag ger inte minifom på natten och då märker jag ingen skillnad. Frågan är om det är dåligt att ge magdropparna om han inte har problem, eller om han inte har problem eftersom se hjälper? Kanske ska sluta när denna flaskan är slut. 

6 kommentarer:

 1. Jag fick rådet av BVC att sluta vid tre månader, för det är då de flestas magont försvinner. Vi slutade någon vecka innan tre månader med sempers när flaskan tig slut och fortsatte med minifom någon dag till.


  lindatunstrom.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej! Vi ska nog också bara ha Sempers tills flaskan tar slut:)

   Radera
 2. Jag läste på majbebis blogg att miniform tydligen är förbjudet i Norge pga att innehållet kan vara skadligt. Vet ej om detta stämmer men blev orolig att ge mer till sonen. Inatt har vi provat utan då jag blev orolig och det har faktiskt fungerat bra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då! Fy, vad bra att du skrev. Jag ska testa utan nu några dagar och se om jag märker någon skillnad!

   Radera
 3. Oj! Ja jag blev rekommenderad att börja med sempers nu när vår pojke låg inne på sjukhuset och fick antibiotika för en kraftig infektion. Han är tre månader precis och de sa ingenting om att han var tre månader. Jag kan tänka mig att man kanske inte behöver ge minifom längre än nödvändigt eftersom det har med gasbesvär att göra. Medan sempers droppar är mer för god balans av bakteriekulturen i magen. Om jag har förstått det rätt. :) Det gör man nog som man tycker verkar fungera bäst tror jag.

  /Hanna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Semper känns inte lika "illa" att ge och den rekommenderar de ju på bvc. På vårt bvc "fick" de inte rekommendera minifom..Så jag tänkte testa utan:)

   Radera