torsdag 25 juli 2013

Vänja barn vid egen säng

Som det är nu så sover Emilio mellan oss i sitt babynest om nätterna. När jag nattammar honom brukar jag somna så då får han ligga kvar bredvid mig. Ibland så är jag vaken och lägger tillbaka honom  i nestey efter matningen. Det är verkligen smidigt att samsova i och med amningen, men jag vet ju att vi kommer vilja att han sover i egen säng så småningom. Jag antar att det blir svårare att vänja dem ju äldre och mer medvetna de blir. 

Vi har pratat om när vi ska börja försöka vänja honom att sova i spjälsängen vid vår fotände istället. Vi tycker båda det är så mysigt att ha honom i sängen och Patrick tycker vi ska vänta en eller ett par månader till i alla fall medan jag känner att man kanske ska passa på innan han blir så gammal. Han är 3 månader nu. 

 Kan det vara en bra början att vänja honom vid spjälsängen på dagen? Jag funderar även på att vänja honom att somna i spjälsängen på kvällen men låta honom ligga kvar i vår säng efter amningen. Jag vet att det inte finns något rätt och fel och att alla barn är olika men det hade ändå känts bra att höra lite erfarenheter kring detta?

6 kommentarer:

 1. Vår son somnar alltid i sin egen säng och efter matningen vid sex får han somna om i vår säng så att mamman får sova ett par timmar till haha. Men så har det varit sen dag ett då jag svor på att aldrig sova med spädis i sängen. Haha det fick ju bra. Är ju så mysigt! Men somna i sängen är ett måste för oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så fundrar vi med på att göra. Att han somnar i egen säng men sen kanske får ligga kvar efter amningen. Det är ju så mysigt!:)

   Radera
 2. Vår kille sov i sin spjälsäng för allra första gåbgen samma vecka han fyllde 1 år! Vi trodde det skulle bli svårt att vänja honom vid det men redan första natten sov han bra dör, vaknade inte en enda gång!
  Nu söver vi honom i vår säng varje kväll och lyfter över honom i din när vi går ut ur rummet.
  Vissa nätter vaknar han och vill komma upp till oss och det får han så gärna. Annars funkade det jättebra för oss att vänta så länge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att det gick så lätt! Skönt att höra att det finns andra barn som samsover, tycker de flesta vi pratar med vande barnen vid egen säng från första stund!:)

   Radera
 3. A åt vsrannan timme på natten från början så det blev ganska självklart att han fick sova i vår säng. Nu sover han för det mesta 4 timmar första passet och han har sovit en natt i sin säng. Men efter det är det fortfarande smidigast att han ligger kvar eftersom han vaknar efter två till tre timmar. Men vi ska börja lägga honom i sin säng varje natt

  lindatunstrom.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju det med amningen! Vi har ett par vänner som också samsov men nu sedan deras bebis börjat äta smakportion på kvällen sover hon hela natten så då kunde de börja att lägga henne i egen säng:)Det kan man ju alltid hoppas på!

   Radera