torsdag 12 september 2013

Första kvällen utan bebis

På lördag kommer jag lämna Emilio och Patrick ensamma hemma en hel kväll för första gången. En av mina bästa vänner fyller år och ska firas i Kalmar. Det kändes jättepirrigt i början och jag funderade på om jag verkligen skulle iväg. Men jag har pumpat frysen full med bröstmjölk och vi har hittat flaskor med passande flöde. Men visst känns det konstigt, jättekonstigt! Ska jag vara utan min plutt så länge? I början tänkte jag att Patrick borde natta honom precis som jag gör, så att det inte blir så stor skillnad. Men nu känner jag att de gör precis som de vill, och bara gör det som känns bäst. Istället för att oroa mig över att lillen kommer vara ledsen så tänker jag att de får en fin mysig pappa-son kväll. Man ska inte göra sig själv oumbärlig, vilket kan vara väldigt lätt som ammande mamma.

Och istället för att känna ångerst över att vara så långt hemifrån så har jag börjat ladda- det ska ju bli jättekul att samlas med vännerna och fira!:) Får ju se det som en egen Sandrakväll där min främsta uppgift inte är att vara mamma.

Jag kommer amma Emilio vid 5 tiden sen sticker vi. Men jag räknar med att vara hemma till kl 23 igen så att Patrick bara behöver mata honom 1 gång (kanske 2, beror på humör och sömn). Så det blir inte jättemånga timmar där uppe men det är en lagom första gång. Kommer såklart inte dricka något, utan ska amma min plutt på natten igen.

Redan idag börjar förberedelserna i form av att smörja in mig med brun-utan-sol (tar ju ett par dagar att få effekt), fixa naglar och välja kläder. Min föräldrapenningbudget tillät dessvärre inte några nya kläder, så jag fick rota igenom garderober (eller rota och rota, så stor är den inte. Och allt hänger ju på galgar).  Mina krav var följande:

 • En klänning (festkänsla juh!)
 • Ska passa (finns av någon konstig anledning både för stora och för små plagg i min garderob)
 • Icke vara amningsvänlig (måste ju passa på!)
Jag hittade 3 alternativ. Alla är gamla klänningar som använts, säg mellan 2 och 10 gånger. Alla finns nog tyvärr med på FB så jag kan inte låtsas att de är nya heller, bildbevis finns.
Så här ser de ut:
1. Svart glansig

2. Svarta paljetter och rosa, lite väl kort.

3. Blå fluffig
Efter att ha varit tjock väldigt länge vill jag inte gärna förstärka den synen, därför lutar det åt den svarta klänningen. Svart sägs ju förminska. Vilken det är blir kommer outfiten givetvis kompletteras med smink, frisyr och diverse assosearer, accesoarer, ass..ja ni vet.

2 kommentarer:

 1. Du är jättesnygg i alla tre! Men jag röstar på den svarta. Hoppas att du får en riktigt kul kväll och försök att njuta även om det kommer bli svårt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får bli den! Tack så mycket, hoppas jag inte bara ha hemmet i tankarna:) Kram

   Radera