måndag 9 september 2013

Måndag

Idag har vi haft en riktigt fin liten dag! Emilio åt 3 gånger inatt så jag var ganska trött när vi steg upp vid halv 7 imorse. Men det kompenserades upp när vi båda sov mellan kl 8-10:) Jag hann städa undan lite snabbt och göra oss iordning sen hälsade vi på pappa på jobbet. Lillen charmade alla eleverna och log snabbt åt dom ( annars är han expert på att bara stirra på nytt folk haha).

Pappa fick öppna paket på både morgonen och eftermiddagen men har nog inte riktigt förstått det här med födelsedagar. Han gav nämligen en present till mig! Jag har så länge sagt att jag vill ha en stor vit klocka och älsklingen  gav mig en skitsnygg!:)

Emilio har varit på jättebra humör och försökt ta världsrekord i salivbubbelblåsnig;) Jag mixade majs, potatis och bröstmjölk och lät honom smaka lite, det var väldigt populärt. Jag gav ersättningen en sista chans nu på kvällen, vill testa en gång till om han kan tänkas bli mättare av det inför natten. Vi får väl se!

Nu kommer snart papi hem så ska vi se idol. Jag överraskar med en äppelpaj utan något onyttigt. Den lär alltså bli torr och äcklig. Men blir den god ska ni få receptet;) Eftet idol blir det träning för min del.

Älskar den!

Här skriver jag ett inlägg om allt mellan himmel och jord och kan inte ens lägga ut en passande bild? Jag tyckte bara det blev så fint på bordet och ville passa på att visa det;)

Det ser i alla fall gott ut!8 kommentarer:

 1. Usch för 3 matningar på en natt :-( Du vet såklart allra bäst själv, men är du säker på att han är hungrig och inte bara vill snutta och mysa? Min kompis hade det likadant (värre, 1,5 timme mellan på natten) tills de bestämde sig för att det fick vara bra. Så hennes sambo gav ersättning 2 eller om det var 3 nätter och mamman sov i ett annat rum men efter det har deras pojke sovit hela natten, hon var lite napp för han var egentligen inte hungrig. Ni har säkert provat och så men ibland blir man glad för alla tips man får och ibland precis tvärt om ;-) Hoppas du fått sova lite bättre i natt iallafall. // Madeleine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och inatt var det ännu fler:/ Saken är att jag tror inte alls han är hungrig hela tiden, han äter ju nästan oftare än på dagen. Jag har bara inte haft ork att inte ge honom bröstet, men det kanske gynnar min sömn i längden:) Tack för att du skrev, blir lite mer motiverad att testa nu! Kram

   Radera
 2. Vilken fin klocka, vart kommer den ifrån? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst var den:) Den är beställd från miniinthebox !

   Radera
 3. Ge det lite tid med nätterna. Varför skulle du ge ersättning istället för modersmjölk? Du har ju mat och det finns inget som säger att bebisar blir mättare av ersättning. Det gäller bara första tiden då den är mer svårsmält, inte när de är så stora som ditt barn. Ge du bröstet bara, brukar bli skönast nätter så. Gör jag också och kan somna om istället för att vagga, joxa med nappar eller annat. Mindre skrik, nöjd bebis och nöjda föräldrar. Det är ofta faser i sovandet, det kommer sämre och bättre perioder. Om din bebis vill ha mys och närhet - det är ju exakt det som bröstet är!! Det är det bästa ditt barn vet! Vill den ha mat, då får den ju det också! Bröstmjölk är perfekt sammansatt, man kan inte äta för mycket. Läs mer på amningshjälpen eller sagogrynets blogg. Googla, har inte länk nu :) Läs också om nära föräldraskap och anknytning om du har svårt att stå emot de som förespråkar 5-minuters metoder, lämna bebis i eget rum etc... Kunde skriva hur mycket som helst om det men med 4-månaders tvillingar behöver jag sova nu när de sover :) Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, tack för din kommentar! Det är svårt det här med nätterna, eftersom han sovit mycket bättre fram tills ett par veckor sedan. Han har fått bröstet så ofta han velat, för jag håller verkligen med dig om att det är perfekt både för mat, närhet och trygghet. Och även om man är trött så är det riktigt mysigt:) Men ibland måste man testa nya saker, nu blev det inte alls någon skillnad med sömn och mat men det kunde ju ha fungerat med endast napp, vilket hade varit väldigt skönt. När det gäller ersättningen så säger vissa att det mättar bättre och andra inte. På Emilio var det ingen skillnad alls, men hade han blivit mättare hade jag gett honom det inför natten. Får helt enkelt hoppas att denna perioden inte varar alltför länge, men sömnbrist är väl i och för sig en del av småbarnlivet:) Tack igen för kommentaren och lycka till med dina tvillingar!

   Radera
 4. Den här tiden är väldigt kort, men dock intensiv och nog uttröttande ändå! Men Emilio är ju så stor redan att han snart kommer sova hela nätter. Då kommer du sakna natt-myset :) Efter 6 månader kan du ju prova välling eller gröt till natten så kanske det mättar mer. Men vissa bebisar vill ändå ha bröstet då det är den perfekta närheten och myset som finns för de små :) Man vill ju såklart ge det bästa till sina små, men för dens skull kan man ju bli trött ändå! Har själv provat ge flaska (dock bröstmjölk då jag trodde mjölken var slut när hon ammat heela natten, men nu vet jag att mjölken inte tar slut, flödet minskar, men det tar aldrig slut. Lite OT men... :) men det var inte mer mat hon ville ha, utan att vara så nära mamma som det bara går. <3 Kämpa på, snart är den här tiden förbi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har alldeles rätt! Det är faktiskt så här jag brukar tänka med allt annat- att man ska försöka njuta av det nu för man kommer sakna det sen. Och det kommer förstås bli likadant med nätterna. När han är en självständig liten plutt som "kan själv" så kommer jag vilja gosa ner honom i min säng ju, hihi! Tack för påminnelsen-kram!

   Radera