måndag 16 september 2013

Träffa barnmorskan

På förlossningen hade vi en go och glad barnmorska som hette Kristina och var från samma stad som vi. Under det första värkarbetet la jag knappt märke till henne, jag hade liksom annat att tänka på. Men efter EDAn (aka min bästa vän) så snicksnackade vi om ditt och datt. För ungefär en månad sedan såg vi henne när vi var och handlade. Jag viskade till Patrick "är det inte barnmorskan från förlossningen?" och vi gick fram lite uppjagade. Jag mindes inte hennes namn och det hela blev ett snabby, lite märkligt samtal haha. Det lät typ så här:

Jag: Heej!  Ehhm...
Patrick: Det här är Emilio! Du var med när han föddes klockan 09.02
Jag: Nej, 02.09 menar du!
Patrick: Ja just det!
Barnmorska: ...?
                    *ler*
Vi: Ditt och datt, blabla, hihi.
Barnmorska: Okej vad trevligt! Jag skulle bara springa och hämta en sak, de väntar på mig i kassan.


Haha, det blev ett kul litet samtal mellan ett par virriga föräldrar och en barnmorska som inte alls mindes oss (det är såklart inte konstigt med tanke på hur många de träffar på jobbet). Och att vi sa klockslaget han föddes på istället för dagen, haha!

Idag på gymmet så såg jag henne igen, kände inte riktigt igen henne men var tvungen att fråga om det var hon.
Jag frågade "Är det Katarina?". Fick till svar: "Nej, Kristina". Jag och namn alltså. "Ja just det, haha. Du hjälpte oss att förlösa vårt barn i april. " Hjälpte oss ja, precis som att vi kunde rett ut det själva.. Hon frågade om förlossningen gått bra och hur det var med pojken nu, och sa att hon ju inte minns alla mammor om det inte hänt något speciellt under förlossningen. Hon nämnde även att det faktiskt händer att folk kommer fram till henne i affärer och hälsar. Hmm..Jag sa inte att det var VI som gjort det för lite sen. Men jag tackade i alla fall henne och sa att hon varit jättebra, och det var ju själva syftet med samtalet. Hon blev jätteglad att höra det:)

Men nästa gång jag ser henne ska jag nog...vara tyst.

3 kommentarer:

 1. Hälsar du ett par gånger till så kommer hon nog ihåg dig sen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha eller så tror hon jag stalkar henne;)

   Radera
 2. Ha ha. Skrattade gott åt inlägget. Kan se det framför mig hur märkliga samtal det måste varit :) :)

  SvaraRadera