lördag 28 september 2013

Magsjuk bebis

När jag var på väg till gymmet innan ringde Patrick hem mig eftersom Emilio hade börjar kaskadspy! Jag skyndade hem och kräkandet fortsatte. Jag försökte mata honom för att få i honom vätska men han kräktes då med. Mellan kräkningarna var han pigg och glad som vanligt och han hade ingen feber. Vi ringde 1177 som frågade om vad jag och han ätit, om det hänt något speciellt i veckan och hur han mådde. Han hade ju fått gröt på morgonen men det har han fått tidigare utan att reagera. I veckan har vi ju träffat väldigt mycket vuxna och bebisar så det är väldigt lätt hänt att han blivit smittad av någon. De ville att vi skulle komma in och sa åt oss att inte amma honom (eftersom det bara skulle få honom att kräkas mer) men att ge bröstmjölk eller vatten på tesked var femte minut. 

Efter att ha kräkts med jämna mellanrum i ungefär en och en halv timme var lillen helt utsjasad och somnade. Det gick ändå att få i honom vätska. Vi fick byta kläder många gånger och i bilen la vi en plastad frotté över honom. Som tur är kräktes han inte mer, magen var väl helt tom. Det var jobbigt att se sin lille dålig, sen är det ju även första gången! :( 

När vi kom in till jourcentralen i Karlskrona  så kollade en läkare på honom. Lyssnade på hjärta och lungor och klämde på magen. Han sa att det inte var någon fara eftersom han var så pigg och vaken och inte hade ont. Det var bara att härda ut och ge honom vätskeersättning. Förmodligen var det maginfluensa men vi vet faktiskt inte. 

Emilio kräktes inte något mer, även efter han fått mat. Han är precis som vanligt nu men får ändå vätskeersättning. Jag tycker att jag känt mig lite illamående men det är troligtvis bara inbillning. Om det fortsätter så här bra, vilket vi verkligen hoppas, ska vi i alla fall ringa barnmorskan på måndag. Om det är så att det var/är maginfluensa vill vi veta hur länge vi ska vänta med att träffa andra, vill ju inte gärna smitta andra bebisar. 

Jag är så lättad över att han inte kräkts mer eller mått dåligt på annat sätt, man målar ju upp de värsta scenarierna när man är mitt uppe i det. Nej, lilla hjärtat får faktiskt hålla sig frisk hädanefter :)

2 kommentarer:

  1. Stackars liten :/ 48 timmar efter sista spyan ska man hålla sig undan folk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, tur att det gck över snabbt! Tack vad bra:)

      Radera