fredag 20 september 2013

I would do anything for love, but I won't do THAT

Har ni också alltid undrat vad den gamla köttfärslimpan egentligen sjunger om, vad är det han inte kan tänka sig att göra för kärleken?? Det kan mycket väl vara så att man faktiskt får reda på det om man lyssnar på texten, men jag är mer en refrängtjej och hittar på egna texter i verserna. Många säger att man inte vet vad livet går ut på innan man får barn, och att man inte kan känna en så stark kärlek som till sina barn. Så borde inte vi föräldrar ha svaret på limpans uttalande? Finns det något vi inte skulle göra för våra älskade monster? Ja, det gör det faktiskt.

Men först, bara för att visa huuur mycket vi älskar dom, så kommer en liten lista på saker we would do for love:

  • "Visa pattarna" när de förbigående tonåringarna sjunger på den gamla ramsan. Hör ungarna ordet "patte", "tutte" eller "melon" ska de fram, varsomhelst, närsomhelst.
  • Bli flintskalliga pga SLITningsskador- med ett leende på läpparna.
  • Gå klädd, bland folk, i diverse sörjor som egentligen hör hemma inuti bebisarna, men råkat läcka ut.
  • Bära OCH gunga degklumparna trots ryggskott, nackspärr och kramp.
  • Låta barnmorskorna sticka oss med långa nålar för att visa att det inte alls gör ont. 
  • Inte panikskrika när en stor spindel kryper på vår älskling. Inte slå bort den eller kasta ut ungen med äcklet på. Nej, lugnt och sansat RÖRA den och låta den leva- som den djurälskande förebild vi är. 
Men, det vi inte would do for love:

Efter att ha nattat från klockan åtta till tolv med alla möjliga metoder, stiga upp klockan 4.00 för att glatt leka, busa och sjunga för att det lilla monstret är piggt. Nej, glöm det. På natten sover man. Och där med basta. Punkt.

Som tur väl är har jag ännu inte ställts inför detta dilemma. Men med föräldrarskapet kommer stor fantasi och inlevelseförmåga. Speciellt när det kommer till sömn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar