torsdag 21 mars 2013

Babynest

Patrick har länge sagt att han vill ha bebis mellan oss i sängen, hur mysigt det vore. Jag har sagt att jag inte vågar. Jag brukar sova så djupt och är livrädd för att rulla på bebisen, boxa till honom, få täcket över honom...Ja ni hör, det är mycket som kan hända på ett natt!

Men ju närmare bebisankomsten vi kommer, desto mer sugen blir jag på att ha mitt lilla hjärtegull nära mig, i alla fall i början. Vi kommer ha spjälsängen vid fotänden av vår säng, men i början kanske det är bra för amning och anknytning att ha bebisen i sängen? Fast man ska nog inte ha det för länge för då kanske det är jättesvårt att vänja av honom det.

Vi kommer nog att köpa ett babynest i alla fall. Blir det inte så att vi kommer ha bebis mellan oss kan det nog ändå vara smidigt att ha babynestet på dagarna, typ i soffan.

Jag tittade efter babynest på Ullared. De hade en helvit men den kostade 7-800:- vilket jag tyckte var dyrt (i alla fall för att vara där). Men i helgen ska vi till Babyproffsen för att hämta ut en gratisbox, då ska vi se om de har någon. Jag hade säkert kunna sy ihop en egen men orkar inte, haha:)

Vet även att det går att beställa på nätet, kanske får göra det om Babyproffsen inte har någon bra.

Hur har ni gjort/tänker ni göra med bebis i sängen? Och var har ni köpt ert babynest?
(Bild snodd från cinolino.se)

2 kommentarer:

  1. Vi köpte ett babynest från Tradera, det verkar vara en som gör själv och säljer, hon har massor med auktioner ute! Fick betala runt 300kr och det har varit det absolut bästa köpet! Hon ligger emellan oss utan risk att man rullar på henne eller liknande. Och hon älskar det! Ligger trångt och mysigt. Kan jag verkligen rekommendera att köpa! Hade jag vetat hur bra det skulle vara så hade jag lätt kunnat betala de 800kr ett nytt kostar om det hade behövts :)

    SvaraRadera
  2. Tycker inte ni ska flytta över bebis till egen säng för att den inte ska vänja sig vid att vara nära er. Det är ju det mest naturliga för den :)

    Jag sydde mitt babynest och blev väldigt nöjd, bild finns på bloggen. Skulle rekommendera att titta efter att "korven" är tillräckligt tjock och bullig. Många är ganska fjuttiga. Var uppmärksam på att den går att tvätta. Går inte delarna att ta isär och madrassen tas ut så skulle jag inte köpa! Den kommer bli smutsig, nerspydd och nerkissad och måste gå att tvätta. De billigare som finns att köpa är oftast sydda i ett stycka. Mycket lättare. Jag skulle kunna sy upp på beställning, men 800 kr för material och allt arbete känns till och med det i underkant så vet inte om det är värt det för mig, tyvärr. Hoppas ni hittar någon bra!

    SvaraRadera