tisdag 12 mars 2013

Föräldrautbildning

Idag var vi på den första träffen av föräldrautbildningen. Det var vi och 3 andra par där. 2 av paren var i min ålder och 1 lite äldre. Alla väntade sina första barn och hade BF i april/maj. Vi visste vilka några av dem var innan:)

Det började med att alla fick presentera sig. Barnmorskan berättade att vi under träffarna kommer att prata om förlossning, amning, barnet och första tiden med barnet. Sedan delades vi upp, killar och tjejer för sig. Vi fick prata och skriva ner vad vi ville ha ut av utbildningen, och vad vi ville ta upp. Vi tjejer satt mest och babblade om hur vi mådde och så och skrev bara ner några punkter. De handlade om bedövning under förlossning, förlossningsbrev, amning osv. Killarna hade däremot skrivit upp en massa punkter- en massa praktiska saker de ville veta:)

Vi började att prata om förlossningen, de olika skedena, hur man vet att det är dags och när man ska åka in. Nästa gång ska vi se på en förlossningsfilm och prata om bedövning och amning. Jag tror att det kommer bli jättebra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar