söndag 31 mars 2013

Träning

Min gymträning är inte var den en gång var. Jag trodde jag skulle hålla igång med träningen mycket bättre än vad jag gjort under graviditeten. Hade jag inte tränat innan jag blev gravid hade det ju inte bekymrat mig nu, men eftersom jag gjorde det innan får jag lite dåligt samvete över att jag inte är där ofta längre. Men tänker man i det långa loppet: några månader av ens liv, så är det kanske inte en så big deal ändå:)

Men idag passade jag i alla fall på att gå dit. Jag har tidigare skrivit att jag mår så bra efteråt och att det är skönt att gå dit. Men det blir tyngre och tyngre, det är faktiskt inte så skönt längre.. Jag tror helt enkelt att jag får finna mig i att vara en tjockis några månader till, haha!

Men jag måste säga att jag längtar tills jag kan börja träna som vanligt igen. På föräldrautbildningen sa barnmorskan att man bör vänta 8 veckor innan man börjar träna efter förlossningen, men att man kan ut och gå innan. Jag hoppas att jag mår så pass bra att jag inte behöver vänta så länge! Det kommer ju ta en evighet att gå ner alla gravidkilon! Fast för min del tror jag inte problemet blir att röra på mig, utan att ändå på kosten. Jag är ett riktigt kakmonster...
Jag, mamma, mormor på Öland förra året i maj. Jag må vara blek, men jag väger 17kg mindre.
Fast jag måste säga att jag har finare mage nu ändå;)

Jag undrar hur mycket av det jag skriver jag kommer få äta upp sen. Jag kanske inte kommer vilja sätta min fot på gymmet på ett år, jag kanske inte kan hålla mig ifrån min älskade lilla bebis mer än en toapaus, hihi:)

2 kommentarer:

  1. Jag var också lite orolig över alla kilon som hade samlats. Men redan 1,5 vecka efter att tvillingarna föddes hade 18 kilo av totala 21 försvunnit. Då gjorde jag nog inte annat än låg i sjukhus sängen och nu hemma i soffan. Mycket var vätska men tror dock di glömt en fotboll kvar i magen ;)
    Antagligen kommer endel kilon tillbaka ännu då man inte alltid hinner äta så hälsosamt mellan amning, flaskmatning och pumpande.

    SvaraRadera
  2. Jag har precis börjat följa din blogg och älskar den! Du skriver inlägg med hög igenkänningsfaktor för min del! Inlägget ovan pekar på precis samma tankar jag har... Jag är idrottslärare och har alltid varit vältränad och hållit igång privat men givetvis även på jobbet . Nu är jag i vecka 26 och börjar redan känna att jag varken klarar av eller har motivation att träna som tidigare. Jag bekymrar mig över mina gravidkilon. Givetvis är min bebis värd detta tusen gånger om, men jag vill ändå tillbaka snabbt efter förlossningen.

    /Mimmie :)

    SvaraRadera