måndag 25 mars 2013

Lights will guide you home and I will try to FIX you

Idag var jag på besök hos barnmorskan. Är ju varannan vecka nu mot slutet av graviditeten. Mitt järnvärde var väldigt låg. Innan har jag ätit 2 Hemofer järntillskott om dagen men nu får jag börja med 2 Niferex istället, som visst var bättre. Hon undrade om jag inte känt mig trött de senaste veckorna och det har jag ju faktiskt. Hon trodde även att snarkningarna berodde på att jag var trött! (Papi fick sova i gästrummet 2 nätter förra veckan). Så förhoppningsvis blir både tröttheten och snarkningarna bättre nu:)

Mitt SF mått hade vuxit med 2 cm sedan sist och låg nu på 32. Magen följer sin kurva som den ska.

Jag berättade att jag kännt lite stickningar och tryck i underlivet och då blev hon jätteglad. Jag tänkte "vad är det nu med dig, det är inte direkt behagligt" men hon sa att det kunde bero på att bebis fixerat sig. Och visst hade han det! Hon försökte rucka på huvudet (det gjorde rätt ont faktiskt, på mig alltså inte bebis) och sa att det var fast! Så nu är bebis redo. Fast mamma är inte riktigt redo än, väntar gärna 3-4 veckor till:) Men det känns jätteskönt och skoj att han fixerat sig.

Märkte  ni nu att det är något jag inte skrivit om..Jag drar ut lite på det.. Vikten ni vet. Ska jag berätta? Ja, jag blir ju inte smalare av att inte göra det..Nästan 17kg + nu. Ojoj, var ska det här sluta?

3 kommentarer:

 1. Då måste jag säga en sak.. det syns verkligen inte på dig att du gått upp 17 kg! Du strålar! Och ser ut att bara gått upp din fina bebismage! Så tror alla kilon kommer rinna av dig sen efter förlossningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har vant mig rätt mycket vid att se ut så här och tycke väl inte jag ser så stor ut. Men när jag jämför med bilder från innan graviditeten ser jag hur smal jag brukade vara!:)

   Radera
 2. Hej där! Jag heter Caroline och är skribent för magasinet Vi Föräldrar. Ska skriva ett reportage för dem och surfade runt lite, hittade din fina blogg. Jag ska skriva ett gravid-reportage om ett alldeles speciellt ämne och undrar om du kanske vill vara med? Mejla gärna caroline@mixmedia.se så kan jag berätta mer.

  Varma hälsningar
  Caroline/Vi Föräldrar

  SvaraRadera