tisdag 26 mars 2013

Parent part 3

Idag var vi på sista föräldrautbildningen. Det har sammanlagt varit 3 gånger. Idag pratade vi om tiden efter förlossningen.

Sammanfattningsvis tycker jag att det bästa med utbildningen varit att kunna prata med andra som väntar barn, och även infon vi fått om amning. Men det mesta har faktiskt känts som upprepning av sånt man redan hört. Det är liksom allmänna saker som man redan läst och hört om, inget riktigt djuptgående eller praktiskt. T.ex att det är viktigt att prata med varandra, att amning och förlossning fungerar olika för alla..Sådana saker som man liksom vet:) Men det är klart, hade vi inte läst eller hört något om att vänta/få barn innan hade jag kanske tyckt det var mer givande. Och om jag känt mig jätteosäker inför att bli mamma hade allmänna råd fungerat betryggande.

Hur har era föräldrautbilningar varit?

Nästa tisdag ska vi i alla fall på besök på förlossningen, det ser jag fram emot:)

2 kommentarer:

 1. Har ännu inte varit på dessa kurser, vår börjar nästa vecka men ska faktiskt bli lite kul. :) det där med
  Besök på förlossningen, är det något ni själv bokat in eller gör barnmorskan det vid en viss grav-vecka? :) hade också velat besöka en förlossning och se hur allt ser ut! Verkar super spännande ju. Tack för bra blogg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bokade själva besöket på förlossningen, men det var barnmorskan som tipsade oss om det;) Kram

   Radera