tisdag 19 mars 2013

Nyhetsmorgons förlossningstema

Igår var det förlossningstema på Nyhetsmorgon. Jag jobbade ju då men såg det på nätet på kvällen. Men jag tyckte faktiskt inte det var så bra. Det var så negativt riktat och handlade mycket om underbemanning på förlossningsavdelningarna i vissa storstäder. Men hade jag bott i Stockholm och varit orolig för att inte få den hjälp jag behöver hade det i och för sig varit intressantare. Det kändes inte som att programmet gav mig så mycket, det tog upp samma saker som jag hört innan.

Jag vill se mer info om förlossningar! Var ska jag leta? Jag har sett de avsnitt av En unge i minuten som finns på youtube. Det finns massa engelska/amerikanska avsnitt men det blir liksom inte samma sak. Det känns som på film när de pratar engelska;)

6 kommentarer:

 1. Ja såklart handlade det om situationen på förlossningsavdelningarna runt om i landet. Det är katastrof just nu. Barnmorskorna går på knäna och kan inte ge den vård som behövs. Det är otroligt negativt, så självklart är programmet negativt.

  Tror du inte ska gräva ner dig allt för mycket i förlossningar, man kan lätt låsa sig vid en plan. Det är bättre att vara flexibel och lyssna på kroppen. Följa kroppen. Du har väl läst en del böcker? Har du läst Att Föda? Det är nog den enda bok som man behöver läsa, om man vill vara påläst, för den är väldigt innehållsrik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra att de upmärksammar situationen och jag kan tänka mig vilken oro jag själv känt om jag var i den situationen. Det är bara det att jag förväntat mig mer av ett förlossningsspecial:) Tack för boktipset, jag har läst jättemånga böcker men faktiskt inte den än!

   Radera
 2. Jag har läst boken Föda barn av Katerina Janouch. Den var lite annorlunda, kanske för att hon inte är barnmorska. En barnmorska har ju mycket faktainformation, men ibland känns det som att de utelämnar vissa saker, speciellt om hur det är efter förlossningen. Den här boken handlade ganska mycket om känslor kring förlossning och bebisen, men också hur olika förlossningar kan gå till då flera olika kvinnor och män berättar om sina upplevelser.

  lindatunstrom.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Jag håller med blev besviken! de va inge bra alls!!

  SvaraRadera
 4. Hej och tack för en fantastisk blogg:) Jag bor i Danmark och här är det en serie som heter hjælp vi skal føde. Den är väldigt ocensurerad man får se närbilder på det ena och det andra, men det tycker jag är bra. Det är ju naturligt. Men är man känslig så är den nog inte så bra. Den kan man se online på dr.dk :) Hoppas att du gillar den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset ska kolla på ett avsnitt nu ikväll och se om jag förstår!:)

   Radera