onsdag 20 mars 2013

Föräldrapenning

I början av februari skickade jag in mina papper till Försäkringskassan från mina arbetsgivare. Med hjälp av de papprerna räknar de ut mitt SGI och alltså hur mycket jag kan få ut per föräldradag. Jag tyckte att jag var ute i himla god tid och tänkte att då kan vi planera och ansöka om föräldrapenning långt innan bebis kommer (jag gillar ju att planera, helst låångt i förväg). Jag hörde inget på några veckor och ringde in för att kolla läget. De sa att de fått in alla papper men inte hunnit ta något beslut men att det var gott om tid.

I måndags kväll kom jag och tänka på det igen men det stod inget om något beslut på Mina sidor. Nu har det snart gått 2 månader och det står på hemsidan att ett beslut ska vara fattat inom 30 dagar. Jag försökte ringa men pga överbelstning gick det ej. Igårkväll skulle jag göra ett nytt försök och medan jag satt i telefonkö loggade jag in på Mina sidor igen. Då står det att de samma dag fattat ett beslut som kommer hem på posten inom ett par dagar. Vilken tur! Så nu kan vi ta en ledig stund till att sätta oss ner och börja planera in hur vi ska dela upp dagarna, och vilka dagar vi ska ta ut när. Det ser jag fram emot!

Vi har ju redan bestämt att jag ska vara hemma till januari och att vi då ska ta ut halva veckorna var. Men nu kan vi ansöka om det och även se när vi ska ta ut SGI dagarna och när vi ska ta ut de med lägsta nivån.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag är i början av graviditeten och tycker det här med föräldrapenning dagar osv verkar så himla svårt. Kan inte du skriva ett inlägg om hur ni gjort och hur ni tänkte? Om du inte redan gjort det :) Du verkar ha sån koll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   När vi har planerat upp dagarna kommer jag absulot skriva ut det i ett inlägg;)

   Radera