fredag 8 mars 2013

Count on it!

Jag har känt mig väldigt tung denna veckan. Det är ju inte så konstigt, för jag är väldigt tung nu. Vi ska till BM på tisdag, då är det 3 veckor sedan vi var där sist. Räknar med att ha gått upp 15 kg nu, sist var det 13. Man kan ju räkna med 0,5kg/vecka, fast för mig känns det nog mer som 1kg/vecka... Jag hade blivit väldigt glad om det bara varit 0,5kg, då har jag bara 4 kg kvar. I början av graviditeten sa jag till mig själv att jag inte skulle gå upp mer än 20kg sammanlagt. Jag får nog ta och äta upp mina ord!

Jag var lite nyfiken på hur mycket man kan räkna med försvinner under förlossningen och veckan därefter. Alltså hur mycket som är bebis och vatten. Min undersökning (kollade massa inlägg på Familjeliv hehe) visade  att majoriteten av kvinnorna går ner 8-12 kg första veckan. Det tycker jag låter bra! Om ni nu vill kommentera att ni banne mig gick ner 12 kg bara genom att föda så snälla gör det. Gick du ner 3 kg så är du välkommen att skriva, men kommentaren svider lite mer i skribentens hjärta;)


Jag vet förresten att en del säger att de gått upp mycket men att det är vätska. Jag räknar mina kilon i fett, hur kan man skilja fett från vatten? Känner man sig lite blaskigare?

4 kommentarer:

 1. Jag gick allt som allt upp 13kg när jag väntade dottern och efter en vecka (säkert några dagar mindre men hade ingen våg hemma) så hade alla kilon försvunnit. Sen gick jag visserligen inte ner mer av amning eller alla miljarder långpromenader jag gick men alla preggokilon försvann direkt i alla fall. Kan dock tala om att dagen efter förlossningen och några dagar efter var jag SUPER svullen. Kunde inte ens se mina vrister. Hade inga problem alls av det innan förlossningen så det kom som en överraskning. ;) /mammamone.blogg.se

  SvaraRadera
 2. haha känner igen det där, har gått upp 11 i v 26 vilket är väldigt mycket men känner mig väldigt svullen och tänker lite som du och undrar hur jag vet vad som är fet och vad som är vatten. Vader, händer och fötter har ju blivit mulligare men frågan är om det är fet? Jaja inom sinom tid lär man väl få veta innan dess är det bara att åka med ^^

  SvaraRadera
 3. Har några väninnor som fått barn för inte så länge sedan och de gick ner det mesta av sina graviditetskilon på två veckor =) För några av dom var det väl kanske 2-3 kg kvar till vikten före graviditeten men det är borta nu. Den totala viktuppgången låg på mellan 11-22 kg.

  För min del är det ganska lätt att se vad som är vatten nu så här i graviditetens sista trimester(går in i vecka 32 imorgon). Jag svullnar upp som en valross i solsken... Är jag väldigt svullen med enormt vattenfyllda ben och fötter så kan det skilja ett kilo från en dag då jag inte är så svullen...

  Jag hoppas oxå att det mesta av vikten bara "rinner" av mig efter förlossningen =)

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte om du vill att jag ska skriva här;)
  Jag gick upp 15 kilo under min förra graviditet. När jag efter 4 dagar ställde mig på vågen så hade jag gått ner 4 kilo. Sedan tog det ett år innan resterande 11 började försvinna. Amningen kan göra dig SJUKT hungrig så där kan man faktiskt gå upp i vikt med.
  I denna graviditet kommer jag nog tyvärr spräcka 20 kilo:-O.

  SvaraRadera