onsdag 27 mars 2013

Larger than life

Mina bröst har minst sagt förändrats sedan jag blev gravid. De har blivit enorma och otympliga haha! Vårtorna har blivit större och mörkare. Jag kan faktiskt inte riktigt minnas hur de såg ut tidigare...

På föräldrautbildningen fick vi se 2 olika filmer om amning. Bröstvårtorna på de ammande kvinnorna var så stora! De stod ut säkert 1,5 cm. Jag kan förstå att vårtorna blir så här av att ständigt bli suttade på, men min fråga är om de går tillbaka till " normalform" när man slutat amma? Eller får man räkna med utstickande stora nipples resten av livet?

10 kommentarer:

 1. De där är något jag också funderat på. Har dock inget svar. För jag har inte kollat upp det. Men jag TROR att dom går tillbaka. Men dom kanske ändå är "långa" efteråt. Att dom inte går tillbaka helt liksom. Men det där är säkert jätte olika från person till person. Men kan själv känna att jag INTE vill ha så långa. Men inte mycket man kommer kunna göra tyvärr. Om man får vara lite fåfäng:)

  //Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej får man önska så vill man gärna inte ha riktiga spenar sen, men man får väl se hihi:)

   Radera
 2. Gud du är verkligen bröstfixerad! Undrar hur många gånger du skrivit om dina enorma bröst? :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte bröstfixerad- dock gravidfixerad! Det är därför jag bara skriver om sådant som hör graviditeten till. T.ex bebisen, längtan, min mage och min växande kropp. Även mina lår har blivit enorma men de går nog tillbaka till sin vanliga form om jag går ner i vikt. Det är därför jag frågar om just brösten, för de vet jag ju inte riktigt hur det ligger till med ;)

   Radera
 3. Är det att vara bröstfixerad? Har du sett hur hon såg ut innan hon blev gravid? Förändras mina bröst så mycket så kommer förmodligen jag också prata om det. Jag har redan stora bröst (80D) och det är skitjobbigt! Tänk då hur det blir när de blir det dubbla, jag kan inte ens tänka mig hur tungt och jobbigt det blir då. Jag skulle också verkligen hoppas på att mina skulle gå tillbaka igen och vem vill ha långa bröstvårtor? Även fast man får den bästa gåvan som finns så är man fortfarande en kvinna med en kropp man vill tycka om! Hon skriver om sin graviditet och då hör brösten till, de blir ju också gravida!

  Du har nog pyttesmå som kommenterar sådär elakt (dolt med en smilegubbe).. För någon med stora bröst har förståelse.


  Ursäkta för ett långt inlägg men jag blir lite förbannad! Och tack för en mysig blogg :) Jag längtar tills jag själv är där du är nu, med en fin kula :)

  SvaraRadera
 4. Jag hade normala före graviditeten och har gått upp 3 kupstorlekar så det handlar inte om det :) Tycker att det är normalt med förändringar. Handlar inte heller om bröstvårtsfrågan här utan just att hon påpekade IGEN att de blivit så enorma. De flesta bröst växer en hel del under graviditet men inte påpekar man det stup i kvarten heller :) Som att jag fick bröstmjölk i v. 20, fascinerande för mig (lika som att brösten växer) men inte bloggar jag om det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror helt enkelt att vi är lite olika. Hade mina bröst börjat läcka råmjölk hade jag säkert skrivit en massa om det! Att påpeka sådant som många gravida är med om är lite av grejen med bloggen liksom..Jag skriver om att min mage växer var och varannan dag. Har nämnt vid fler tillfällen att även brösten vuxit. Om du läser det som att jag skryter om att de blivit större så misstolkar du mig, det är helt enkelt så att viktuppgången är en stor del av min upplevelse som gravid. Det är därför jag varit ärlig med hur mycket jag gått upp, både i kg och cm:)

   Radera
 5. Vad irriterad jag blir!!!!! Du får blogga precis om vad du vill, vill man inte läsa låt bli. Har skrivit flera inlägg om mina bröst, vulva, hormonrand och så vidare. Tycker det är bra att du tar upp lite privata ämnen som nästan alla faktiskt funderar över. Jag undrar precis om vårtgårdarna går tillbaka för de är ju enorma! Självklart funderar man hur sin kropp kommer se ut efter graviditet med bristningar, lös hud, extra kilon och så vidare. Är det så konstigt?

  Tycker det är toppen att du tar upp sånt här och känner ofta igen mig i dina inlägg :D

  SvaraRadera
 6. Men snälla, att ens kommentera en sån sak. Låt bli att gå in på denna blogg då om det stör dig sååå mycket ;)
  Suck sånna som du är bara too much.
  Haha var verkligen tvungen att få ur mig det, sorry! Sandra det här är världens bästa blogg å jag är här inne och kikar nästan varje dag :) hihi

  SvaraRadera