måndag 5 augusti 2013

1 månad utan socker

Nu är det en hel månad sedan jag åt något sött (kaka, godis, läsk, juice, ja allt).  Jag hade tänkt minska ner på kolhydraterna men jag har inte gjort det så mycket, tar lite till middagarna. Får se om jag gör det längre fram. Vitt bröd har jag ätit ett par gånger och det är ju egentligen onödigt. Jag skulle kunna förbättra kosten ännu mer men jag börjar så här. Jag har aldrig hållt mig från sötsaker så här länge så jag känner mig jättestolt! Har ju fått säga nej till något näst intill varje dag, i alla fall 5 gånger i veckan. Men som jag skrev igår så börjar det bli jobbigt nu:) Jag är egentligen ett riktigt kakmonster som unnar mig typ 3 gånger i veckan! Hoppas sötsuget stillas lite efter jag smakar kaka på lördag, men risken är väl att det bara triggas igång! 

Förutom att ändra kosten har jag börjat träna hårt denna månaden. Har styrketränat 3 gånger i veckan och sprungit en gång i veckan. När jag styrketränat har jag verkligen tagit i allt jag kunnat! När jag har sprungit har jag sprungit mellan 3 och 6 km. Har även gått mina barnvagnspromenader. 

Och allt detta har gett resultat:) På en månad har jag gått ner 2 kg och väger nu mindre än när jag blev gravid. Men eftersom jag styrketränar tänker jag inte gå så mycket på vågen utan spegelbilden och måtten. På en månad har jag minskat 3 cm runt brösten, 8 cm runt midjan, 2 cm runt magen och 1 cm runt låren! Blev verkligen förvånad över att midjan blivit så mycket smalare:) Nu har jag exakt samma mått som när jag var gravid i v 10, och då hade det ju inte hunnit hända så mycket! 

Nu vill jag bli av med den lilla kulan på magen och sladdret på låren, vill bygga muskler och tajta till mig! Det kommer ta tid men går i alla fall åt rätt håll:)
14 veckor efter förlossningen

2 kommentarer:

  1. Oj, så grymt bra jobbat måste jag säga!! Det ger verkligen mycket att röra på sig och tänka på vad man äter. Bästa är nog som du har gjort att ha totalt sockerförbud för då avvänjer man kanske kroppen och man blir inte lika sugen längre. Är själv i v. 35 nu och är taggad att komma iform efter graviditeten. Och nu vet jag var jag kan kika in när jag behöver lite extra inspiration! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja men behöver ju inte göra jättestora ändringar i början utan öka efter hand. Jag längtade verkligen till gymmet när jag var gravid och brukar tänka tillbaka till det om jag känner mig omotiverad. Så ät upp dig nu sista veckorna och kör sen hårt, hihi!:)

      Radera