fredag 16 augusti 2013

Sova utan täcke

När det var som varmast i somras hade Emilio bara på sig ett tunt linne på nätterna när han sov, och vi hade fönstret öppet. Trots det kunde jag känna att han var jättevarm. Nu har det blivit kyligt på bara ett par dagar och det är riktigt kallt om morgnarna. Fönstret är stängt och Emilio får ha långärmad pyjamas. Jag har försökt lägga en tunn filt på honom men han bara sparkar av sig den, till och med i sömnen. Likadant om jag lägger mitt täcke på hans ben efter han ätit om nätterna- han bökar runt tills det är väck. Å andra sidan känns han alldeles lagom varm fastän jag fryser så det är väl hans sätt att säga ifrån. Han är nog lika varmblodig som sin far:) Men jag undrar hur det kommer gå i vinter, hoppas att han fixar filt eller täcke då, annars blir det kallt för plutten! 
Då är ju även tanken att han ska sova i egen säng och inte äta på nätterna. Ni tror inte det? Jo, men det kommer han göra...nog..eller mja jodå..någon..?..inte..?..okej. Men 18 år utan sammanhängande sömn går fort,  believe me!

2 kommentarer:

  1. Ett tips är att köpa sovpåsar från Ikea, de har vi och de funkar toppen. Sen har jag förstått det som att bebisar inte alltid säger till om de är för varma eller för kalla. Till exempel om man badar dem och vattnet är för varmt, de säger inget. Jag tycker själv att det har varit lite svårt att avgöra om min tjej är för varm eller för kall, så jag försöker att gå lite på min egen känsla. Vill jag har täcke så vill nog hon också ha det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja sådana har jag sett, kanske man skulle köpa då! Vi har små sovpåsar som är som nattlinnen, men det blir så trångt när man knyter ihop dom. Han gillar att sprattla lite med benen och det går nog i de från Ikea:)

      Radera