lördag 31 augusti 2013

Första smakprovet

Nu är Emilio 4 månader! Det firade vi imorse med att ge honom sitt första smakprov av mat. Vi hade egentligen tänkt ge honom mosad potatis, men eftersom vi inte åt det igår så tog vi av en barnmatsburk vi köpt. Det var morot och potatis i den. Vi gav honom en stund efter han ätit när han var på bra humör och inte hungrig eller alldeles för mätt. Han fick ungefär en halv tesked. Han visste inte riktigt vad han skulle göra med det, han hade munnen öppen och såg lite förvånad ut:) Han tyckte nog varken det var gott eller äckligt hihi:) imorgon får han smaka lite igen. 

Nu när de är så små är det ju bara för att få lite smakupplevelse och sakta vänja sig vid konsistensen och öva på att svälja:)

4 kommentarer:

 1. För mig är det lite konstigt att du inte ger ersättning men köper burkmat. Kan verkligen rekommendera att laga egen barnmat. Blir så gott så att tom jag smakar lite :) Burkmat, inte så gott

  lindatunstrom.blogg.se

  SvaraRadera
 2. När Emilio blir äldre och får äta mat kommer vi laga mat till honom och frysa in. Nu i början får han ju bara smaka pyttelite, så då kommer han mest få av vår mat. Vi ville så gärna att han skulle få smaka något igår och då passade barnmatsburken perfekt! Vad menar du med att jag inte ger ersättning, vad har det med saken att göra? Amningen fungerar ju..?

  SvaraRadera
 3. När man lagat något själv har man ju mer koll på vad barnet får i sig. Man kan ju ge ersättning fast amningen funkar. Tänkte att du inte ville att han ska få i sig något annat än din mjölk. Att ge ersättning har gjort att vår amning funkar

  SvaraRadera
 4. Ja absolut är det bättre, kan väl jämföras vid att äta färdigrätter. Men när det handlar om så små smakprov gör det mig ingenting alls:)Jag har aldrig känt att vi behövt testa ersättning eftersom Emilio har verkat bli mätt osv, annars hade jag inte haft problem med det.

  SvaraRadera