måndag 19 augusti 2013

Emilios namngivningscermoni

Jag är så glad över att båda Emilios namngivningscermonier blev så lyckade. Vi (eller okej, jag) hade planerat och sett fram emot de länge. Det började regna igår en timme innan allt satte igång vilket jag fick lite smått panik över. Vi fick sära på borden eftersom det läckte in mellan partytälten. Som tur var så var det uppehåll under hela tiden gästerna var här.
 
Vi började med mingel och bål. Jag och Patrick hälsade alla välkomna och gick igenom upplägget för dagen. Vi åt smörgåstårtor och snittar. Därefter fick alla delta i en namntävling där de skulle hitta på vad bokstäverna i Emilios namn står för. Vi fick väldigt roliga förslag, tänkte skriva några i ett eget inlägg:) De 3 bästa bidragen fick priser. Alla gäster spelade även in varsin videohälsning som Emilio kommer at få på sin 18-årsdag. Vi ska klippa ihop alla filmer i veckan, de var så fina och roliga.
 
Efter det hade vi själva cermonin. Patrick berättade om Emilios namn och jag läste upp en dikt som jag skrivit. Ni kan läsa dikten här: Så fick du ditt namn. Sedan hade vi presentöppning. Herrekors vilka fina saker han fick, kommer att visa i ett senare inlägg. Vi är verkligen tacksamma!
 
Till sist fikade vi på en köpt och en hemmagjord tårta och mina cupcakes. Smarrigt!
När alla hade åkt hem stannade mina föräldrar kvar och hjälpte till att plocka undan alla bord och tält och slänga skräpet. Nu kan man knappt ana att det varit fest här, jätteskönt. Mamma och mormor ville så hemskt gärna att Emilio skulle fotas i den gamla dopklänningen som flera generationer i min släkt haft, och det kunde vi ju inte säga nej till. Han blev himla söt och verkade gilla den fina klänningen:)
 
Emilio var på jättebra humör hela dagen och vi passade in sovstunder och mat väldigt bra. Det var så kul för han pratade en massa! Gjorde ljud hela tiden på slutet så vi gick runt med honom till alla gäster så att de fick lyssna och prata tillbaka:)
 
Kort och gott: en fantastik dag med Emilios släkt och vänner! <3
 
Här kommer bildbomb:
Egengjorda servettringar av sidenband och pärlor. 

Emilio-vimpeln


Namn och födelseinfo

Massor av fina presenter


Bildtårta beställd från Maxi. Ingen vågade skära i den så jag fick ta första biten.
Måste säga att jag fick lite dåligt samvete!

Min chokladtårta

Två sorters cupcakes

Barnfotströssel och silverkulor

Mamma och son

Vår vackra pojk

Den traditionella dopklänningen

Så här såg mami ut

Och sist men inte minst (eller jo, faktiskt) huvudpersonen.
Emilio Alexander Persson

6 kommentarer:

 1. Men åh så fint kalas! Och så mycket snyggt du lagt ner på all dekoration och fika!!! Jag har en namngivningsfest att planera för Neo i höst... Börjar få lite smått panik.. Men först ska inbjudningarna ut sen blir det till att börja med dekoration och vad det ska bjudas på =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har varit så kul att planera, beställa, handla och fixa. Får väl ge mig på att börja planera min 25 årsfest nu istället;) Funderar på någon liknande maskerad som du hade!
   Jag hade med velat skicka ut sådana fina inbjudningskort som ni har, men det blev aldrig av:/

   Radera
 2. Heidi (mamma till Milton)19 augusti 2013 kl. 13:55

  Är det blå karamellfärg du använt till frostingen? Riktigt fint du/ni hade ordnat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Smör, philadelphia, florsocker, vaniljsocker, citron och så karamellfärg:)

   Radera
 3. Åh vart har du köpt din fina klänning? :)

  SvaraRadera