måndag 5 augusti 2013

Jobbig amning

Det gick inget bra igår med amningen. Mellan 2 matningar pumpade jag ut mjölk men det kom bara kanske 30 ml. Jag gav Emilio det från flaska från Mam med munstycke för nyfödda men han slurpade i sig det på kanske 20 sekunder sen skulle han ändå äta från båda brösten. Och då bara skrek han. Det kom väl inte så fort som han ville. Jag tyckte att det rann jättemycket från det munstycket också. Vi har en annan, eskra tror jag den heter, som man väl får testa någon gång. 

Hela dagen gick det bra för honom att äta från höger bröst. Jag är helt sårig där och satt lipfärdig hela tiden. Blev lite bättre med amningsnappen. När han skulle äta från vänster bröst bara skrek han och släppte taget flera gånger. Jag fattar verkligen inte varför. Samma sak varje gång. 

Det är så jobbigt när det blir problem med amningen för jag tar det liksom personligt. Jag blir så ledsen när jag märker på Emilio att något är fel men när jag inte vet varför. När han somnat för kvällen såg jag på nätet att det visst inte är ett så ovanligt problem. Det kunde bero på att barnen är överkänsliga för ljud när de ammar, är förkylda, har ont i örat, ja typ sånt. Fast det är ju märkligt att det bara var från ena bröstet, man blir ju orolig att det inte funkar som det ska...

Idag har det i alla fall gått bra från båda. Har inte riktigt lika ont i högra bröstet men får ha på snäckan mellan matningarna idag också. Och vänstra äter han från utan problem.

Jag tror jag ska börja pumpa ut lite mjölk på kvällarna och frysa in. Då kan man ju samla på sig en mängd och använda om man får ont igen längre fram. Och eftersom det går många timmar mellan målen efter han lagt sig så borde det ju komma mer mjölk då. 

4 kommentarer:

 1. Har du provat Medelas bröstvårtssalva? Den hjälpte mig. Och Medelas flaska är jättebra också, den ska likna bröstet och bebisen måste snutta för att det ska komma nåt.

  lindatunstrom.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har någon annan salva men tycker varken den gör till eller från. Men ska nog testa den och kanske även flaskan. Tack:D

   Radera
 2. William äter från Philips Avent natural flaska eller Mam anti colik nyfödd och det går oftast bra. Ibland blir han dock provocerad av att ligga i samma läge som när han ammar när han ska få flaska. Testa att hålla honom annorlunda och kanske en annan flaska. Vi testade några innan vi hittade rätt flöde.

  Sen är salvan från Medela bra mot sår. I kombination med att lufta och smörja med bröstmjölk.

  LaPihl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vilken massa flaskor det finns, är de från apoteket? Tack så mycket för alla tips!:)

   Radera