tisdag 22 oktober 2013

Att nöja sig

Visst hade det varit skönt med ett barn som alltid var nöjd? Som älskar bilen och vagnen, som kan roa sig själv i evigheter, som skrattar åt och med alla den träffar, som är tidig med allt, som aldrig skriker, som sover hela nätter etc...Inga problem, inga utmaningar. Nej haha det hade nog varit lite creepy att ha en robotbebis men visst har man ibland tänkt att: åh, om han bara ville sova hela natten hade allt varit perfekt!

Jag har ofta något på gång, något vi "håller på med". Först var det att inte äta varje timme, sen att vänja vid egen säng, sen att inte behöva vagga till sömn, att vänja sig vid vagnen...Ja, alltid är det något. Men nu har jag inget på gång. Och det är så skönt!! Bara vara nöjd och inte vänja och ändra och testa. Snart kommer jag dock börja igen. Om några veckor när/om plutten dricker välling om kvällarna ska vi försöka skippa nattmålen och se om och hur det går. Men fram tills dess tar vi det piano så att säga. 2 matningar per natt är helt okej, jag är van vid det, det kommer inte vara så för evigt så det går absolut att stå ut med.

Alla barn är olika. Och alla barn är lika underbara. De uppfostras olika, de vänjer sig vid olika saker men de har även olika, egna personligheter. De är människor. Vi anpassar oss efter dom och försöker få dom att anpassa sig efter oss, med olika resultat :) Man lär känna varandra och växer ihop mer och mer. Man ska föröka få det till det bättre, man ska testa olika saker tills man hittar det som känns rätt. Men jag vill ändå tipsa er om att prova att vara nöjda ett tag. Det kan faktiskt vara jätteskönt att släppa alla om, men och kanske !:)

3 kommentarer:

 1. Åh tack för dom två sista meningarna dom behövde jag höra just nu!! :) Du skriver så bra och har en super bra blogg!! Älskar när du skriver som att de är Emilio som tänker/skriver, blir så inspirerad när jag själv skriver i min lilla tjejs bok!! :)
  ville bara säga de! Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket Elin!!:) Kramar

   Radera