måndag 14 oktober 2013

Vid matbordet

Sedan några dagar tillbaka har Emilio fått gröt till frukost varje morgon. Vissa dagar har han ammats innan, vissa efter. Idag var första gången som jag tror att gröten mättade, för det tog lång tid innan han ville äta efteråt. De små smakportionerna jag blandar ihop är ca 2 matskedar, men han äter knappt upp hälften av det. Jag är inte ute efter att byta ut några måltider än, utan sakta med säkert vänja honom vid att äta mat.

Någon gång under eftermiddagen har han även fått smaka barnmat, sammanlagt någon tesked. Det är inte så att han vill ha mer och mer av maten, däremot av vattnet! Han får nämligen dricka lite till men han får inte nog av det. Jag har en napp på som det kommer pyttelite genom. Måltiderna slutar nästan alltid med att han blir sur för att han inte får mer vatten haha!

I januari kommer jag börja jobba halvtid så innan dess behöver plutten kunna äta, men det ska vi nog hinna:) Fast som det känns nu vill jag delamma längre än så, för det är himla smidigt och framförallt mysigt!

Päron och persika var ingen favorit ;)
2 kommentarer:

  1. Lykke är också helt tokig i vatten. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undrar om det är bara för att det är i flytande form och påminner om brstmjölk/ersättning? Hur gott kan det vara liksom?;)

      Radera