tisdag 8 oktober 2013

Gåstol

Idag fick Emilio testa sin gåstol för första gången. Han började ta dig fram direkt och såg så glad ut! Gåstolen har ett lekbord där fram och plattor undertill som gör att man inte kan köra över trösklar.

Ni kanske hört att gåstolar hämmar barns utveckling? Man hör så mycket, jag brukar alltid försöka ta reda på vad som ligger till grund för sådana saker. En irländsk studie som genomfördes för några år sedan visade att barn som använt gåstol kunde vara upp till 2 veckor senare med att lära sig gå.... Inte så mycket om ni frågar mig!

Sen har en forskare kommit fram till att används gåstolen konsekvent så kan utvecklingen förskjutas 2 månader. Detta gällde barn som inte fick tillfällen att ligga på mage och träna på krypställningen. Gåstolen hade helt ersatt att ligga på golvet! Så frågan är ju vad man har gåstolen till: ha barnet där hela tiden eller som ett utforskande sätt för barnet att leka:)

På tal om något helt annat tänkte jag tipsa om Facetime om ni har iphone. Det är kort och gott videosamtal, som uppskattades av både pappa och son tidigare idag:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar