måndag 28 oktober 2013

Jag bjuder på det

Att ha en heldag iväg med en bebis gick bra. Vi hade några shoppingstopp på vägen och några matpauser i stan så det blev en bra blandning av bil, matstol och bärsele för lillen. Vi hade med oss vagnen men jag tycker det är smidigare med bärselen, även om det är riktigt tungt nu. Det blev 2 amningar och ett blöjbyte. Jag funderade först på att ta med lite barnmat till honom men det blir så kladdigt, det där bröstet är ju väldigt praktiskt :) Min lillebror lekte fotograf på vägen hem och skickade över bilderna, tack för det! 

Jag testade ju att göra egen barnmat för ett par veckor sedan men fick inte till konsistensen, den blev stora bitar i. Idag gjorde jag ett byt försök och blev faktiskt väldigt nöjd! Jag kokade en morot och en palsternacka tills de blev riktigt mjuka, ca 20 min. Stekte en kotlettbit i lite persilja och smör och delade den i små små bitar. Mixade allt med lite olja och bröstmjölk. Jag var osäker på köttet men det blev puré av det och var faktiskt riktigt gott:) Tyckte jag alltså, det återstår att se vad Emilio tycker... Det blev inte så mycket puré men kommer räcka några dagar. Jag testar gärna lite olika rätter innan det blir storkok:)

6 kommentarer:

 1. Blir säkert gott! :)
  Barn under 1 år ska dock inte äta stekt mat, fick vi veta när vår var liten. Vi kokade kött iställe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollade upp det nu och kokt mat är visst mer lättsmält för magen. Alltid ska man göra nåt fel haha! Tack för kommentaren:)

   Radera
 2. Koka all mat istället! Magarnas fortfarande känsliga när dom är små! Kycklingfile/lax/fisk kokt potatis/pasta/ris broccoli/majs/morot/sötpotatis lite kryddor in i mixern med mat skyn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min stackars unge är verkligen en försökskanin! Jag ska ta det lugnt med denna omgången mat och se om magen klarar det, och till nästa gång ska allt kokas. Tack:)

   Radera
 3. Svar
  1. Ja det var det, hoppas bara inte jag förstoppar honom eller får honom att kräkas som han gjorde av min gröt...haha!

   Radera