fredag 18 oktober 2013

Prat i hoppgungan

Här får ni ett smakprov på Emilios vackra vokabulär! Han var väldigt pratig när han hoppade i gungan innan så jag var tvungen att filma. Han har hållt på så här hela dagen, hoppas han tar en liten paus inatt bara;)

Kika in imorn om du vill få reda på en kul nyhet!

6 kommentarer:

 1. Åh, lille goding♥ Vad duktig han är på att hoppa:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja nu har han fattat galoppen i den där hoppgungan:) Kramar

   Radera
 2. hihi vilken sötis =)

  SvaraRadera
 3. Har ni inte gått igenom "duktighets-fällan" under utbildningen? Tycker själv det är jätteviktigt. Om du är intresserad kolla in Jesper Juul, han förklarar det väldigt bra! Mitt barn är i Emilios ålder och tränar på det hela tiden! Min man och jag stöttar varann genom att påpeka om den andre säger "duktig", nu har vi dock kommit in i det så mycket att det nästan aldrig händer och då kommer vi på det själva. Ordet "duktig" är så otroligt begränsande och nedbrytande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det har jag nog aldrig hört talas som, men det låter spännande! Jag tänker nog inte ens på att jag säger det :) Hur ska man säga istället, typ förklara vad som är bra?

   Radera
 4. Ja, eller mer gå på känslan hos barnet. Om inte det så byta ut duktig mot andra adjektiv. Det viktigaste för oss är att inte säga att de äter duktigt eller sover duktigt. Man äter för att man är hungrig,det blir skönt i magen, man blir mätt, man orkar leka osv.. man sover för att man är trött, ska orka med hela dagen och orka leka. Istället för att säga vad duktig du är eller Vad fint när barnet tecknat (vilket är en bedömning -> prestation -> fokus på att prestera hela tiden fastän barnet bara tyckte om att rita!) så be barnet berätta vad den ritat, eller säg Vilken stor hund! Tycker du om hundar? Duktig kan bytas ut mot tålmodig, envis, uthållig, omtänksam, hjälpsam, vänlig, fingerfärdig...... På köpet får barnet ett rikare språk :) Men som sagt, googla Jesper Juul! Han förklarar superbra! Duktig är ett så onödigt ord! Sen passar jag på att rekommendera Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2, men den har du säkert läst som är lärare :) Du kan väl blogga om genus? Så viktigt att det når ut till fler. It takes a village... du vet :) Och det är barnen vi måste börja med!

  SvaraRadera