onsdag 30 oktober 2013

Vi är med bilbarnstol!

Det var ingen skillnad på Emilios sömn även fast han fick välling, som jag anade. Vill man få bort nattmålen får man nog slita många nätter och räkna med mycket vakentid. Egentligen hade det passat bra att ta det nu när Patrick har lov men jag vet inte riktigt om jag orkar haha... Det är ju smidigt att bara ge honom bröstet på natten även om jag såklart längtar till den dagen jag får sova en hel natt. Han blev i alla fall inte dålig i magen eller så av vällingen:)

När vi steg upp imorse satte jag på Nyhetsmorgon en liten stund. Det var faktiskt första gången Emilio tittade på tv, och han tyckte det var väldigt spännande:) Vi tittar inte på tv ofta men när vi väl ser är det efter han gått och lagt sig. När lillen tog sin förmiddagslur grundstädade jag ett av våra badrum. Varenda milimeter är nu ren! Jag är på riktigt röjhumör nu och vill rensa ut alla saker, kläder och skor vi inte använder. Likadant var det förra hösten, hmm.. 

Plutten fick bada och leka naken en stund, fick även lite oljemassage så han blev glansig och hal som en ål! Sen fick han faktiskt en halvårspresent, nämligen en....bilbarnstol!! Vi köpte en Britax multi tech som har fått bra betyg och kändes säker och stabil. Lillen har redan provåkt och satt mycket bättre i den:) Den sattes fast med bälte och stödben och vi har den bakom passagerarsätet. 

Sen en annan kul grej. Igår kokade jag kött, potatis och broccoli och mixade ihop. Emilio fick smaka idag. Han verkade inte tycka det var särskilt gott men han åt i alla fall lite grann, alltså en klar förbättring mot förra måltiden. Men vi måste ta tag i att köpa en stavmixer, det ät lite omständigt att dra fram och diska matberedaren varje gång!5 kommentarer:

 1. Godkväll i stugan!
  Vill bara ge lite hopp till dig, avvänjningen av nattamningen behöver inte blir skrik hela natten i 14 dagar. För Vilma tog det tre nätter, och de nätterna låg hon bara och vände och vred, skrek inte.
  Kram från Johanna och Vilma! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heej! Tack för senast:) Det låter ju faktiskt hoppfullt att det bara tog 3 nätter. Kanske ska testa ändå hihi. Kramar

   Radera
 2. Så länge han växer som han ska och att jag inte lider alltför mycket av nattamålen så kommer jag nog låta Neo fortsätta äta. Fick ju lite hintar på BVC att bebisar egeeeentligen klarar sig utan mat på natten (och det var när han var 4 månader!) Fast just nu känner jag att han (förhoppningsvis) kommer sluta självmant i alla fall någon gång (hehe), eller kanske när han får testa annat att äta. Han helammas fortfarande och tänkte köra på i fyra månader till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha fyra veckor till skulle det stå! =)

   Radera
  2. Haha fyra månader till hade varit lite väl länge kanske;) Å ena sidan tänker jag precis som du, någon gång kommer han ju garanterat att sluta äta på natten. Men så tänker jag att tänk om det blir om flera månader när man inte ammar längre, då måste man upp och värma mat. Stiga upp mitt i natten är jag inte sugen på! Jag vet inte hur folk "brukar" göra, om de kämpar på några dagar eller om det bara går över av sig självt...Kram

   Radera