lördag 5 oktober 2013

Kräks av gröt

Imorse fick Emilio lite hemmagjord havregrynsgröt, precis som förra helgen. Och precis som förra helgen började han tok-kräkas några timmar senare. Det är alltså gröten som är boven i dramat, inte maginfluensa som vi trodde sist. 

Jag tror inte att det är något han inte tål i gröten, förmodligen är det att hans mage är känslig. Det är ju endast kokt mjölk och havregryn i den. I och för sig ska inte bebisar dricka mjölk, men gäller det även om den är ihopkokt med havregrynen? Jag ska ringa barnmorskan på måndag och se vad hon säger om allt. Det blir i alla fall ingen gröt för plutten på ett tag!


5 kommentarer:

 1. Vanlig havregrynsgröt är väldigt fiberrik så det klarar inte små magar. Mitt BVC rekommenderar barngröt tills barnet är närmare 1 år, både för att den köpta är järnberikad och snäll mot små magar :)

  SvaraRadera
 2. Tänkte precis skriva som mathilda :) De rekommenderar att man inte gör egen utan faktiskt köper industrigröt. Konstigt nog för all annan barnmat är ju bäst att göra egen :P

  SvaraRadera
 3. Men... Industrigröt är såklart inte bättre än egenlagad ekologisk... Dumma BVC som inte kan ge bra info! Googla skrädmjölsgröt och den kan man tillsätta olika saker så den innehåller järn! Det bästa för de små :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kanske man inte ska fördöma BVC när man inte vet hela sanningen :) I mitt fall handlar det om att de inte rekommenderar just vanlig havregrynsgröt, självklart kan man koka egen annan gröt och det är de noga med att påpeka :)

   Radera
 4. Just havregrynsgröt tror jag att jag läst att man inte ska ge. Kanske om man kokar den på vatten och mixar? Men det är ju bättre med gröten man köper för den innehåller mer järn och annat som bebisen behöver.

  lindatunstrom.blogg.se

  SvaraRadera