tisdag 29 oktober 2013

Mammas mat

Emilio är verkligen min lilla försökskanin, det blir nog lätt så när man är första barnet. Om jag inte visste att hans mamma bara vill honom väl hade jag tyckt lite synd om honom, haha!

Det började ju med att jag gav honom hemmagjord gröt som han kaskadspydde av. Jag trodde jag var duktig som gjorde egen mat men när det kommer till gröt är det den köpta som gäller.

Sen skulle jag göra egen mat som inte blev puré utan massa bitar i. Majs och ärtor med skal var inte det ultimata att mixa själv.

Men så vet ni ju att jag var så nöjd över maten jag gjorde igår. Fick sen reda på att barn under ett år inte ska äta stekt mat, kokt mat är mer lättsmält. Såklart. Varför skulle jag liksom göra rätt denna gången haha?! Men jag tänkte att jag ger honom bara lite i början och se om magen reagerar. Men den kräsna lilla ungen VÄGRADE äta min mat. Efter att ha fått pyttelite i munnen knep han ihop den och slängde bort huvudet när jag försökte ge honom mer.
...?
Tack!

Kanske var det palsternacksmaken eller att det inte var så sött. Nåja, in i frysen med resten och prova en annan gång:)

Men jag tänker så här: hur ska man veta allt om mat? Ska man kolla Livsmedelsverket om varje produkt? Från föräldragruppen har jag med mig att bebisar inte ska dricka mjölk eller äta honung, rödbetor och grön sallad. Är det något annat viktigt jag inte vet??

4 kommentarer:

 1. Barn under ett år ska inte äta spenat!

  SvaraRadera
 2. Fråga på Bvc om dom har nån bok om barn mat! Vi fick här iaf recept och vad man ska tänka på när man gör mat! Du är duktig som försöker iaf! Med första barnet bar jag katastrofal det är med andra barnet jag blivit duktig på att göra egen mat! Idag kokade jag äpple och päron och Mosa det med en gaffel! Tips tips

  SvaraRadera
 3. inte kålrot eller lever heller..

  SvaraRadera
 4. Köp andra mosboken! där står allt man behöver veta och massa bra precept!
  /Viktoria

  SvaraRadera